עובדים כל הדרך אל הקלפי: חוק פיזור הכנסת עדיין לא אושר רשמית, אך בוועדת הבחירות המרכזית לא מחכים וכבר החלו לעבוד במרץ על הכנת המערך הארצי שיאפשר לכולנו לגשת לקלפיות ולהצביע ב-17 במרס. 22 עובדי הוועדה צפויים בקרוב לתוספת כוח משמעותית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בוועדת הבחירות פועלים לכל אורך השנה, גם אם באופן חלקי, כדי להיות מוכנים בדיוק לרגע שבו הכריז ראש הממשלה על רצונו להקדים את הבחירות. 22 העובדים צפויים להפוך תוך זמן קצר לכ-800 עובדים שיפעלו מסביב לשעון כדי להרים מערכת בחירות כמצופה מהם.
בעוד כ-103 ימים נגיע לרגע שבו נשלשל את הפתק ובו האותיות של המפלגה המועדפת עלינו מאחורי הפרגוד, ולצורך כך הוועדה כבר מתחילה להתכונן לאישור הרשמי להתחיל בפעילותה.
"התחלנו להניע את הגלגלים, מדובר במוכנות לוגיסטית משמעותית שכוללת עשרת אלפי קלפיות, טונות של נייר לפתקי ההצבעה וגם את המעטפות שהמכרז על הייצור שלהן נסגר לפני מספר ימים", סיפרה מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית עו"ד אורלי עדס, בשיחה עם חדשות 2 Online. "מי שלא חי את זה לא מבין מה קורה פה. אנשים ששוהים בחו"ל כרגע הקדימו טיסות שלהם, אנחנו צריכים להקים למעשה מערך שלם כדי להיערך לפעילות של 19 ועדות קלפי ברחבי הארץ".
הקדמת הבחירות בשל המשבר הקואליציוני קצת מקשה על ההיערכות. "יש לנו הרבה פחות זמן מאשר בתקופת בחירות רגילה", הודתה עו"ד עדס. "אנחנו כבר נמצאים בפיגור אבל אנחנו נעמוד בזה". כחלק מהמערך הכללי של פעילות הוועדה ציינה עו"ד עדס כי בדרך כלל סקירת מקומות ההצבעה מצריכה על פי החוק זמן של 70 ימים לפחות על ידי נציגי ועדת הבחירות, כאשר נכון לעכשיו אין עדיין עובדים שגויסו מחדש.
שרי התנועה ויש עתיד נפרדים ממשרדיהם
יו"ר ועדת הבחירות, שופט בית המשפט העליון סלים ג'ובראן, מפקח כבר לסירוגין תקופה ארוכה על פעילות הוועדה. כעת, מאמינים שם, פעילותו תיעשה הרבה יותר אינטנסיבית, כמו של עוד רבים אחרים.
היום יעזבו את לשכותיהם שרי "יש עתיד" ו"התנועה" המפוטרים והמתפטרים: עובדי משרד המשפטים ייפרדו מהשרה ציפי לבני, וגם שר האוצר המפוטר יאיר לפיד וסגנו מיקי לוי יעזבו באופן רשמי את משרד האוצר. השרים כהן, גרמן, פירון ופרי הגישו את התפטרותם במחאה על סילוק לפיד מהממשלה, ויעזבו גם הם את מקומם סביב שולחן הממשלה - ובמשרדים.
אמש אושרה בקריאה ראשונה ההצעה לפיזור הכנסת, כאשר 22 חברי כנסת תמכו בהצעה של מפלגות השמאל ואף חבר כנסת לא התנגד או נמנע. בשעות הצהריים הצביעו 84 חברי כנסת בעד הקדמת הבחירות בקריאה טרומית, ורק חבר כנסת אחד נמנע.