בג
כבר לא ליד שולחן הממשלה. ח"כ לפיד|צילום: רויטרס

שבוע מאז נודע על פירוק הקואליציה, ההליכה לבחירות ופיטורי השרים לבני ולפיד שבעקבותיהם התפטרו גם שרי יש עתיד - ובכנסת נערכו בהתאם. מקומות הישיבה במליאה השתנו: חברי הקואליציה לשעבר מיש עתיד הועברו לאחור, לספסלי האופוזיציה - שם הם יושבים סמוך לחברים שעד לפני שבוע תקפו את הממשלה בה כיהנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שר האוצר לשעבר לפיד קיבל מושב ליד ח"כ איתן כבל, יו"ר סיעת העבודה וחבר הכנסת שיזם את חוק ישראל היום בו תמך לפיד - ושעורר את זעמו של נתניהו. כעת שני הח"כים הללו יושבים זה לצד זה - ואולי כבר משוחחים ביניהם על איחוד אפשרי בין המפלגות לקראת הבחירות.

גם השר לשעבר מאיר כהן מתיישב ליד דמות מפתח במפלגה שמתיימרת להוביל את גוש המרכז-שמאל - זאת לאחר שמוקם ליד מזכ"ל מפלגת העבודה, ח"כ חיליק בר. שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן, שבעבר נבחרה לראשות העיר הרצליה מטעם מרצ, יושבת ליד יו"ר המפלגה היום, ח"כ זהבה גלאון.

הסידור החדש במליאה
סדר הישיבה החדש במליאה|צילום:



יו"ר התנועה לבני וחברי מפלגתה עברו לשבת בספסלים שמאחורי שולחן הממשלה. לבני בשכנות טובה לצד ח"כ מוחמד ברכה, כשמאחוריה יושבים עמיתה עמרם מצנע וח"כ ג'מאל זחאלקה. השר שהתפטר עוד לפני שפרץ המשבר הגדול שהוביל לבחירות, עמיר פרץ, מתיישב מימין לח"כ חנין זועבי.

ומה קורה בשולחן הממשלה, זה שנמצא במרכז המליאה? במרכזו יושב כמובן ראש הממשלה בנימין נתניהו, אך לצדו יושבים רק 14 שרים - ממפלגתו הליכוד, הבית היהודי וישראל ביתנו. שרי התנועה ויש עתיד, כאמור, פינו מקומות רבים בשולחן הממשלה שהפך למרווח למדי.