כמעט תיקו בין האיחוד בשמאל לליכוד
כמעט תיקו בין האיחוד בשמאל לליכוד|צילום:

יממה לאחר האיחוד בשמאל וההסכמה על רוטציה בראשות הממשלה בין הרצוג ללבני, המחנה הציוני והליכוד נושפים זה בעורפו של זה: מנתוני הסקר שערכו ד"ר מינה צמח ומנו גבע ממכון "מדגם" בשיתוף איי-פאנל לחדשות 2 עולה כי לו הבחירות היו נערכות היום, הייתה זוכה הרשימה המשותפת של העבודה והתנועה ל-24 מנדטים, ואילו הליכוד כמעט בשוויון עם הגוש החדש, עם 23 מנדטים על פי הסקר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המפלגה השלישית בגודלה על פי הסקר היא הבית היהודי בראשות בנט, שמגדילה את כוחה מ-12 ל-15 מנדטים. מפלגתו החדשה של משה כחלון, "כולנו", שאמש חשפנו לראשונה את שמה, זוכה בסקר הזה לנתון חד ספרתי של 9 מנדטים - בדומה למספר המנדטים לו זוכה ש"ס, שטרם ברור אם תתפצל בעקבות המחלוקות בין היו"ר דרעי לח"כ אלי ישי.

לבני והרצוג מודיעים על הקמת המחנה הציוני (צילום: חדשות)
מובילים, רק אם בנט ונתניהו לא רצים יחד|צילום: חדשות



מפלגתו של שר האוצר לשעבר לפיד מצטמקת דרמטית - וזוכה ל-8 מנדטים, מספר המנדטים בו זוכה גם שר החוץ ויו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן. גם יהדות התורה מקבלת בסקר 8 מנדטים.

מרצ בראשות ח"כ זהבה גלאון נחלשת בסקר ויורדת ל-5 מנדטים - ככל הנראה בעקבות האיחוד החדש בשמאל. המפלגות הערביות שומרות על כוחן: חד"ש זוכה ב-5 מנדטים ואילו רע"מ-תע"ל ובל"ד יחדיו ל-6 מנדטים. קדימה של מופז, שטרם ברור אם יצטרף למפלגת הרצוג-לבני, לא עוברת בסקר את אחוז החסימה.

איחוד של נתניהו ובנט יכריע את הבחירות

שאלה נוספת שהוצגה לנשאלים בסקר היא למי יצביעו במידה ומפלגות הליכוד והבית היהודי ירוצו ברשימה משותפת לכנסת ה-20. במקרה כזה, התוצאות הן חד משמעיות: מפלגה מאוחדת של נתניהו ובנט תזכה ב-33 מנדטים, בעוד המחנה הציוני של הרצוג ולבני זוכה ב-25 מושבים בכנסת בלבד. עם זאת, נתניהו ובנט זוכים לפחות מנדטים יחד ולמעשה, מפסידים 5 מנדטים במקרה וירוצו ברשימה משותפת.

איחוד בימין ינצח הבחירות, אבל יפחית מנדט
איחוד בימין ינצח הבחירות, אבל יפחית מנדט|צילום:



על פי הסקר הזה, 3 מפלגות זוכות ב-10 מנדטים: "כולנו" של כחלון, ישראל ביתנו של ליברמן וש"ס בראשות דרעי. גם במקרה של איחוד בימין, יש עתיד ויהדות התורה יסתפקו ב-8 מנדטים ומרצ של גלאון תיחלש ותזכה ב-5 בלבד.

צמוד גם במדד ההתאמה לראשות הממשלה
צמוד גם במדד ההתאמה לראשות הממשלה|צילום:



ואת מי מעדיף הציבור לראות כראש הממשלה הבא לאחר שנודע הסכם הרוטציה בין הרצוג ולבני? 36% השיבו כי היו רוצים לראות את נתניהו בתפקיד שוב, 33% השיבו כי היו מעוניינים בכהונה המשותפת של יו"ר מפלגת העבודה ויו"ר התנועה - שנתיים כל אחד בלשכת רה"מ. כרבע השיבו "אף אחד" ו-5% סירבו להשיב.