התנגדות בתוך הממשלה למינויו של ד"ר רן ברץ לראש מערך ההסברה הלאומי. השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל (ליכוד) התייחסה בריאיון לערוץ הכנסת לסערה שעורר המינוי ואמרה כי "יש לשקול את המינוי מחדש".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גמליאל הוסיפה: "אני מאמינה שראש הממשלה יראה את התמונה המלאה ויחליט בהתאם". לדבריה של גמליאל הצטרף גם שר הרווחה חיים כץ, שאמר כי יצביע נגד מינוי ברץ בממשלה. "מי שכנראה לא חושב פעמיים לפני שהוא מתבטא נגד סמלי המדינה - לא ראוי להיות נציגה", אמר כץ.
ד"ר רן ברץ, שמונה רק אתמול לראש מערך ההסברה הלאומי החדש, מצא עצמו שעות ספורות בלבד לאחר ההודעה על המינוי בלב הסערה, בעקבות הפרסום בחדשות 2 של התבטאויותיו הקשות נגד הנשיא ריבלין. עיון בעמוד הפייסבוק שלו ובאתר "מידה", שברץ הוא מייסדו ועורכו, מעלה כי לאיש יש דעות נחרצות ותקיפות לגבי שורה של אישים חשובים בעולם ובישראל - שספגו ממנו עלבונות וביקורת.
ברץ על אובמה: "אנטישמיות מודרנית". על קרי: מנטליות של בן 12
אחד מהם הוא נשיא ארה"ב ברק אובמה. במרס האחרון, בתגובה להתייחסותו של אובמה לנאום נתניהו בפני הקונגרס האמריקני, כתב ברץ בעמוד הפייסבוק שלו: "ככה נראית אנטישמיות מודרנית בארצות מערביות ליברליות. והיא באה כמובן עם הרבה סובלנות והבנה לאנטישמיות האסלאמית. כל כך הרבה סובלנות והבנה, עד שמוכנים אפילו לתת להם אטום".
בטור אחר שכתב על מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, לאחר שזה קישר בין הסכסוך הישראלי-פלסטיני לדאע"ש, טען ברץ כי "לזכותו של קרי ייאמר כי אין בנמצא ולו מיס אמריקה אחת שהייתה יכולה לבטא זאת טוב יותר. זה הזמן לאחל למזכיר המדינה בהצלחה, וללכת לספור שנתיים בלוח השנה, בתקווה שאז מישהו יתעורר שם במחלקת המדינה ויתחיל לראות את העולם דרך עיני אדם שמניין שנותיו המנטליות עולה על תריסר".
את שר החינוך לשעבר שי פירון תקף ברץ לאחר שזה קרא לקבל פליטים מסוריה בישראל. "אנשים מהסוג האוטופיסטי הזה, הוזי השלמות, מלהגי האידיאות וחסידי המהויות המוסרניות, לא באמת מתכוונים, הם רק אומרים", הוא כתב. "זו שאיפה, כמיהה, געגוע למשהו שמעולם לא היה ולעולם לא יהיה. סוג של חוסר-שפיות זמנית, אם תרצו".
ברץ מרבה להביע את ביקורתו גם על הימין בישראל. במאמר שחיבר השנה הוא טען שהימין טעה כשניסה להדיח את ח"כ חנין זועבי מהכנסת. "זהו חוסר תבונה פוליטי", הוא כתב. "האינטרס של הימין הוא להנכיח את השיח של זועבי בציבוריות הישראלית. לא רק מפני שישראל מציגה בכך שלטון ימני סובלני ומכובד, אלא מפני שזועבי משמשת אות ותמרור אזהרה ל'מרכז', המסמן לו היטב ובאופן נחרץ מה רוצים ואיך חושבים ערבים רבים בישראל".
גם מיו"ר ישראל ביתנו, לא נחסכה הביקורת של המסביר הלאומי. "בכתר העליבות זוכה הפוליטיקה של ליברמן, שמזגזג ימינה ושמאלה ללא בושה וללא תחרות", כתב ברץ בעמוד הפייסבוק שלו. "כל יום והאווירה שלו, כל יום והפוליטיקה שלו. מאז שהופיע בנט, שבר ליברמן שמאלה, ויש האומרים שגם החל לשתף פעולה עם נוני מוזס. עד כדי כך השמיל הגבר, עד שגם כאשר הוקמה ממשלת הימין הנוכחית הוא החליט להישאר בחוץ, ולהתחלק באופוזיציה עם בוז'י, גלאון, זחאלקה ואיימן עודה".
בטור שכתב לאתר "צו פיוס" בשנת 2011 גם החרדים עלו על הכוונת של ברץ שכתב כי "היהדות החרדית מתנוונת. הכספים הגדולים בחסות המדינה יוצרים ריקבון ודלדול. 'תלמידי חכמים' משוטטים ברחובות באלפים, חסרי מעש. הכוללים מתמלאים בבינוניות ורדידות. דרכי הפוליטיקה ותרבות השקר שהתפתחה כלפי המדינה מחלחלות פנימה. הריב על המשאבים מתכער, חצרות רבנים מתמלאות שנאה ובוז אחת לשנייה. החרדיות מתקלקלת, התורה גוועת".