הושגה הסכמה סביב חוק ההסדרה: סיעת כולנו צפויה לתמוך בחוק ההסדרה החדש, בו יבוטל סעיף 7 המתייחס לתחולה רטרואקטיבית של החוק. היועץ המשפטי אביחי מנדלבליט קיבל את ההסכם שהושג.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני מגיע עכשיו מישיבת ראשי הקואליציה", עדכן נתניהו בפתח ישיבת סיעת הליכוד. "אני מבקש להתנצל בפני כל מי שטיפח תקוות. הקואליציה חזקה, יציבה, היא מצליחה לצלוח מכשולים, לגבור על כל מעצור ומיצר כמקובל במקומותינו".
ראש הממשלה הוסיף: "אנחנו עובדים קשה מאוד כדי למצוא פתרון לעמונה. אני, ואני חושב שכולם כאן, מבינים את המצוקה של התושבים וגם מעריכים את המסירות של התושבים. הפתרון שאנחנו בוחנים ומתכוונים גם להציע יאפשר לתושבים לאפשר על ההר, להישאר גם כקהילה, זה נכון, הם יצטרכו גם לזוז כמה עשרות מטרים, או 100-180 מטרים, אבל יוכלו להישאר במקום. זו בשורה מאוד חשובה. השקענו בזה מאמץ גדול מאוד ואני חושב שהוא יכול לשאת פרי".
בישיבת הליכוד נתניהו הבהיר את חשיבות "חוק ההסדרה" השנוי במחלוקת: "מעבר לעמונה, יש 'עמונות', שאלה של הישנות המקרים האלה בהיקפים גדולים. זו שאלה שמאוד מטרידה אותנו כי ההתיישבות יקרה לנו. לכן אנחנו מחפשים, ואני חושב שגם כאן אנחנו מוצאים פתרונות שלא היו עד היום ושהם כולם במסגרת החוק, על מנת לפתור את הבעיה הזאת גם כן".
"אני רוצה לחזור על משהו שאמרתי אתמול בישיבת הממשלה: אנחנו מצוים בתקופה רגישה מאוד מבחינה מדינית. אני מבקש לכן, מכל ראשי הקואליציה, והפניתי את זה גם לסיעות האחרות אבל בראש ובראשונה אני מפנה את זה לשרים ולחברי הכנסת של המפלגה שלי, הליכוד, לנהוג באיפוק ולגלות אחריות לאומית ובייחוד בעת הזאת. אני אומר את זה לטובת ההתיישבות ולטובת מדינת ישראל", פנה לחברי סיעתו - וגם עדכן על הקשר המתמשך עם ממשלו של דונלד טראמפ בנושאים מדיניים.
הפינוי יידחה?
מוקדם יותר נועדו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך בנט נפגשו בניסיון לסכם את חבילת חוק ההסדרה. מטרת השיחה להגיע לעסקת חבילה, לפיה גם בנט יסכים להסרת סעיף 7 בחוק המדובר, ובכך למעשה יקבל את פינוי הבתים בעמונה.
על פי העסקה המתגבשת, תושבי עמונה יעברו למאחז זמני על אדמות נכסי נפקדים בסמוך למקום הנוכחי כשבמקביל תחל פעולה להסדרת הקרקעות כדי לאפשר את בניית היישוב מחדש.
כעת, אחרי שמנדלבליט נתן את האור הירוק, נתניהו צפוי לפנות לבג"ץ ולבקש דחייה של חודש בביצוע הפינוי, זאת כדי לאפשר את סיומם של הליכי ההסדרה והחקיקה עד לאחר סיום כהונת ממשל אובמה ותחילת כהונת הנשיא הנבחר טראמפ. על פי מתווה זה, גם הליכי החקיקה של חוק ההסדרה בקריאה שנייה ושלישית יידחו בחודש.
אתמול אמר שר הביטחון ליברמן דברים ברוח דומה, וטען כי יש להמתין עם חקיקה בנושא עד לכניסתו של ממשל טראמפ לפעולה. "ברור לנו שהמפתח לעתיד ההתנחלויות הוא הבנות עם ארה"ב", אמר. ליברמן הוסיף כי יש ליצור יחד עם הממשל החדש בארצות הברית מדיניות מוסכמת, "ללא הפתעות". "לא צריך ליצור עובדות בשטח אלא להמתין ולדון עם הממשל החדש על המדיניות באזור".