ניסיון נוסף למנוע פינוי: ראש הממשלה נתניהו ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט נפגשו הלילה (ראשון) יחד עם משפטנים ונציגים מתושבי עמונה בתיווכו של המועצה האזורית שומרון יוסי דגן על מנת להציג להם מתווה חדש לפינוי היישוב, כך דווח בגלי צה"ל. על פי הפרסום, המתווה החדש יאפשר למספר רב יותר של משפחות להישאר על ההר, במקביל הממשלה תקבל מבג"ץ דחייה נוספת של 30 יום לביצוע הפינוי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי המתווה החדש, יוגדל מספרן של המשפחות שיעברו לחלקה שמצפון למאחז מ-11 משפחות ל-24. כמו כן, התחייב ראש הממשלה להקים צוות משפטי שיפעל להמשיך ולקדם את המתווה, גם לאחר עזיבת יתר המשפחות מרצון. התנאי לאישור המתווה הינו פינוי בהסכמה ופיזור מפגן התמיכה שאליו הגיעו מאות בני נוער במהלך סוף השבוע ביישוב.
הבוקר התושבים מתכנסים על מנת להצביע בנוגע למתווה, כשראשי היישוב, בהם הרב ובוארון, הביעו תמיכה בו. הם ינסו לשכנע את התושבים כי המתווה הקיים יעניק להם אופק ו-וודאות גדולים יותר להישארות במקום, וכי האפשרות הזו עדיפה לעומת פינוי כפוי שלא ישאיר להם דבר.
אם התושבים יצביעו בעד המתווה, תוגש בתוך זמן קצר פנייה לבג"ץ בבקשה לדחות את מועד הפינוי בחודש, זאת לאור ההסכמות עם התושבים. אם בג"ץ יקבל את הבקשה, יתקיים פינוי מרצון ב-25 בינואר, כשבמהלך התקופה הזו תנסה המדינה להכשיר חלקות נוספות וכן תתחיל בהצבת קרוואנים בחלקה המאושרת.
עד כה הגיעו למאחז מאות צעירים, שהצטרפו לתושבים בהכנות האחרונות לקראת הפינוי, ומעריכים כי זוהי השבת האחרונה במקום. חלק מהצעירים, המשתייכים לנוער הגבעות, נצפו עם דוקרנים, צמיגים וסלעים לקראת חסימה של הכביש המוביל לעמונה מעופרה. עם זאת, מרבית התושבים ממשיכים לקרוא להימנעות משימוש באלימות נגד הכוחות המפנים, אולם לדבריהם יש לעשות זאת תוך "מאבק פסיבי".
בארגון "יש דין" מתחו ביקורת על המתווה המתגבש: "מתווי הגזל השונים, שמתבססים על השתלטות על אדמות פלסטיניות פרטיות כ'פתרון' עבור עבריינים שבג"ץ הורה לפנותם מקרקעות פלסטיניות פרטיות עליהן השתלטו, מנוגדים לחוק, למוסר ולשכל הישר. אנו סמוכים ובטוחים שבית המשפט לא ייתן יד לעוול הזה, בדיוק כשם שהוא הורה להביא לסיומו את העוולה שנמשכת כבר 20 שנה - המאחז עמונה".
10 חיילים סירבו לקחת חלק בפינוי היישוב
על רקע הצגת המתווה החדש, עשרה חיילים מחטיבת גבעתי נטשו אמש מוצב הסמוך לעמונה לאחר שטענו שאין הם מעוניינים לקחת חלק בפינוי הישוב. לאחר שמפקדיהם שוחחו עמם והסבירו כי לא ייקחו חלק ממשי בפינוי, הם שבו למקום כדי לבצע את המשימות בגזרה.
בצה"ל גינו את החלטת החיילים לנטוש את המוצב בניגוד להוראות ומסרו כי בצבא "מוקיעים סרבנות מכל סוג שהיא ויגלו אפס סובלנות כלפיה. הסרבנות אינה תואמת את הערכים שלאורם צה"ל פועל. בפינוי המתוכנן ישתתפו שוטרי משטרת ישראל שיפעלו במעגל הראשון".
זמן קצר לפני כניסת השבת פנה ראש הממשלה בנימין נתניהו לתושבי המאחז והפציר בהם שלא לנהוג באלימות כלפי הכוחות המפנים: "אני קורא לכולם לנהוג באחריות: לא לפגוע בשום אופן בחיילי צה"ל ובכוחות הביטחון". לדברי ראש הממשלה, "אלה הבנים שלנו, הם בבת עינינו, הם יקרים לכולנו, הם שומרים על כולנו. אין שום מקום לאלימות. מדינת ישראל היא מדינת חוק. פסיקת בית המשפט מחייבת את כולנו, היא מחייבת גם את ממשלת ישראל".
במטה עמונה הגיבו תוך זמן קצר לדברי נתניהו: "אנחנו לא מחפשים אמפתיה והשתתפות בצער. אנו מצפים ממי שעומד בראש המדינה להיות מסוגל למצוא את הדרך למנוע את העוול הנורא העומד להתרחש. בידך למנוע את החורבן ולהציל את עמונה ומנגד, אם חלילה תיכשל - נעמוד כאן עם אלפים נוספים ונוביל מחאה עממית, דמוקרטית ובלתי-אלימה", הבטיחו. "האחריות על החרבת יישוב פורח של 20 שנה בארץ ישראל עם עשרות משפחות ומאות ילדים תירשם על שמך ושרי ממשלתך. עדיין לא מאוחר מדי לעצור את הטירוף הזה".