אילו הבחירות היו מתקיימות היום, "הליכוד" הייתה נותרת המפלגה הגדולה בישראל ומתחזקת ב-2 מנדטים ל-32 בסך הכול - כך עולה מסקר החדשות שפורסם הערב (ראשון) במהדורה המרכזית ונערך על ידי מנו גבע ומינה צמח ממכון המחקר "מדגם" בשיתוף איי-פנל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המפלגה השנייה בגודלה היא "יש עתיד" עם 18 מנדטים, "המחנה הציוני" - שממשיכה להיחלש - והרשימה המשותפת עם 12 מנדטים כל אחת. אחריהן ניצבות הבית היהודי שמתאוששת ל-10 מנדטים, יהדות התורה וכולנו (7 כל אחת). הרשימה ברשות אורלי לוי-אבקסיס ממשיכה להתחזק (6) - מנדט יותר ממפלגתה הקודמת "ישראל ביתנו", שמסתפקת ב-5 מנדטים, מספר מנדטים זהה לשל ש"ס. גם מרצ מתחזקת, עם 6 מנדטים.
בסקר ניסינו לבדוק עד כמה כניסתו של הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ למערכת הפוליטית תשנה את התמונה: אם היה מקים מפלגה חדשה בראשותו ויתר המפלגות היו נשארות כמות שהן, סיעתו של גנץ הייתה מקבלת 12 מנדטים, הליכוד הייתה יורדת ב-2 מנדטים ל-29 ויש עתיד נחתכת ל-13 מנדטים בלבד.
הרשימה המשותפת הייתה נותרת עם 12 מנדטים אם גנץ היה רץ בראש רשימה עצמאית והמחנה הציוני יורדת ב-2 מנדטים ל-10 בלבד. הבית היהודי ויהדות התורה לא היו מושפעות, בעוד שכולנו נחלשת במנדט ויורדת ל-6, יחד עם אורלי לוי אבקסיס שמסתפקת ב-5 מנדטים.
באשר לשאלה מי הכי מתאים להיות ראש ממשלה, בנימין נתניהו זוכה לתמיכה הרבה ביותר עם 38% תמיכה - יותר מכל מתחריו גם יחד. בפער ניכר ניצבים בני גנץ עם 12%, יאיר לפיד (9%), אביגדור ליברמן (5%), אבי גבאי (5%) ונפתלי בנט שמסתפק באחוז אחד בלבד. 18% השיבו שאף אחד מהאישים לא מתאים, 13% השיבו שאינם יודעים או סירבו לענות.
על פי חלוקת הגושים, הימין כיום הוא הגוש הגדול ביותר עם 54 מנדטים בסך הכול. גוש מרכז-שמאל עם 36 מנדטים, החרדים עם 12 - מספר זהה של מנדטים לערבים, ואורלי לוי-אבקסיס כאמור, שטרם הזדהתה פוליטית, עם 6 מנדטים.
הסקר נערך היום בקרב 517 מרואיינים במדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל, עם טעות דגימה מרבית של 4.4%.