עוד לפני שהתגייס א' לצה"ל הוא הצהיר בבקו"ם כי הוא סובל מגמגום. למרות זאת, הרשויות בצבא החליטו לשבץ אותו דווקא לתפקיד טכנאי, שמצריך מענה טלפוני מסביב לשעון. שלוש שנים אחרי השירות, הוא חש החמרה במצב הגמגום ובמצבו הנפשי וכעת הוא תובע הכרה כנכה צה"ל ממשרד הביטחון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
א' טוען שהוא התגייס עם הרבה מוטיבציה, וביצע טירונות במשך חודש וחצי בבית הספר הטכני של חיל האוויר, ואז, בסוף הטירונות, שובץ כטכנאי. "רק יום טרם לפני גמר הקורס ושיבוצי ביחידה, הבנתי שהתפקיד כרוך במענה טלפוני רב, על אף היותי מגמגם", הוא סיפר.
לדבריו, תפקידו היה כרוך במענה טלפוני מסביב לשעון לצורך טיפול בתקלות. "המטרה הייתה מתן תמיכה טלפונית טכנית והעבודה הייתה במענה טלפוני ממשרד בו ישבנו. במהלך הטיפול בתקלות היה צורך לבצע שיחות ועידה רבות, נדרש ממני לקשר בין כולם ולהיות בקשב להעברת מידע. כל מענה מוטעה או שגוי היה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך".
"חשתי על בשרי את השינוי וההחמרה בגמגום ובמצבי הנפשי, מהפרעה קטנה ובלתי מורגשת להפרעה שמנהלת את חיי ואינה נשלטת", הוא סיפר לאחר שפעמים רבות הוא נותר לטענתו תורן בודד מה שגרם לו ללחץ וחרדה.
"מצבי החמיר בעקבות השירות"
הימים עברו, וא' הרגיש שהוא לא עומד בזה יותר. למרות המוטיבציה הגבוהה, הוא פנה למפקדיו וביקש לעבור לתפקיד. לאחר שחש בלחץ, חרדות, התפרצויות זעם וקשיי שינה הוא הופנה לקב"ן, ובית היתר נפגש גם עם פסיכיאטר. בכל אותה עת הוא נותר בתפקיד.
"אני מתקשה להגות הברות, מתבייש לפתוח את הפה ולדבר מול אנשים", הוא ציין בתצהיר שהגיש למשרד הביטחון באמצעות עו"ד אלי סבן - והאשים כי השיבוץ שלו במענה טלפוני בעוד הוא מגמגם הביא להתפרצות של קשיים נפשיים עזים. על פי יעוץ רפואי שקיבל, יש קשר סיבתי ישיר והדוק בין תנאי שירותו להחמרה במצבו. "גיוסי לתפקיד טכנאי הכרוך במתן מענה טלפוני לאור מגבלתי היה צריך להדליק נורה אדומה".
בקרוב משרד הביטחון יאלץ להזמין אותו לוועדה, שבסופה יקבע האם הוא זכאי לקבל אחוזי נכות, והאם יש קשר בין שירותו הצבאי להידרדרות במצבו הבריאותי.
לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv