"תחזירי לנו כסף, תעשי יומיות או שתישני כאן תשעה ימים ותקבלי 5 ימים בבית" - זה מה שהציעו בצה"ל לאשת קבע, אם חד הורית לתינוקת שמשרתת כנהגת בט"ש בנגב - מרחק כשעתיים נסיעה מאילת - בעוד היא מתגוררת בטבריה. כל ניסיונותיה לשנות את ההחלטה עלו בתוהו והיא נאלצת להימנע מהגעה לבסיס מאחר שאין לה מספיק כסף לשלם למישהו שישמור על התינוקת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני כשנה נכנסה מ' להיריון ובתום מאבק הסכימו בצבא להציב אותה בבסיס צפוני למשך תקופה קצרה. כעת, לאחר שחזרה מחופשת הלידה ונותרו לה רק חודשיים לסיום שירות הקבע, הבהירו לה בצבא שאם לא תגיע לבסיס בדרום - תיחשב לנפקדת. לידי חדשות 2 Online הגיעה הקלטת שיחה שערכה מ' עם קצינת השלישות.
קצינת שלישות: או שאת חוזרת לפה עם כל הבלאגן שכמו שאמרנו עד שאת מגיעה את כבר צריכה לצאת, אבל זה המשמעות כי כרגע הצבא הגדול לא יודע לתת לך מענה - או שאם את מחכה לקצר שירות את מקצרת שירות, אבל אין לי פתרון חכם להגיד לך, את רואה שאני איתך בסיפור הזה.
מ': אין לי עם מי להשאיר את הילדה. כאילו, מה הוא רוצה, שאני אבוא איתה לבסיס כדי להבין את זה? באמת, מצאתי לה מעון כדי שאתחיל לעבוד עד שבע בערב שאוכל לצאת, אין לי עם מי לשים אותה. אין לי מי שישמור על הילדה. אני לא נשואה, לא שום דבר.
"נתתם לי דרך ללא מוצא"
בשבועות האחרונים ניסתה מ' להסביר לגורמים בצה"ל שהיא מטפלת בתינוקת בת ארבעה חודשים לבדה ושאינה יכולה להשאיר אותה לבד. בצבא הציעו לה להגיע מדי יום לבסיס - נסיעה של שבע שעות לכל כיוון - או לחילופין להישאר תשעה ימים בבסיס וחמישה ימים בבית. והילדה? אותם, לדבריה, זה לא מעניין.
קצינת שלישות: את יכולה לעשות את זה בפריסה, בתשלומים. הוא נותן לך ברירה - חרא של ברירה אבל הוא נותן לך ברירה. זה לא איש שיתקשר אלייך לדבר איתך. את יכולה גם לרצות שהרמטכ"ל ירים לך טלפון אבל זה לא קורה, בסדר? כאילו, בואי לא נחיה בסרט.
מ': אין לי מה לעשות. נתתם לי דרך ללא מוצא באמת, שאני נדפקת בה מכל הכיוונים.
קצינת שלישות: אין לי משהו חכם להגיד לך חוץ ממה שהסברתי לך. אני מבינה אותך כבן אדם שנמצא בנקודה ללא מוצא.
"אין לי למי לפנות"
חלופה נוספת שהוצעה למ' היא להתיר את החוזה חודשיים לפני הזמן, אלא שאם תעשה זאת תאלץ לשלם קנס כספי נכבד ותמצא עם תינוקת כשהיא ללא עבודה וללא מקור הכנסה.
מ': תארי לך שאני חוזרת עכשיו ליומיות באילת. את יודעת כמה זמן ייקח לי ללכת ולבוא? אם אני נתקעת בדרך, מי מוציא לי את הילדה מהמעון? מי מביא לי אותה? מי שומר לי על ילדה תקועה, ילדה בת ארבעה חודשים במעון? אף גננת לא תחזיק לי אותה.
קצינת שלישות: אני לא יכולה לתת לך את הפתרונות האלה.
מ': אז מי יכול לתת לי אותם? אני כבר תקועה, אני לא יודעת מה לעשות, אין לי למי לפנות. זה אשכרה לתת את הילדה שלי לאימוץ כדי לא להחזיר לכם את הכסף הזה שאני אוכל לחזור לעבוד. זה ללכת למסור את הילדה שלי כי אין לי כבר מה לעשות. כי בואי תסבירי לי איך אישה שחיה לבד, משכירה דירה, מחפשת מעון לילדה שלה, לא עובדת כי אין לה משכורת, משאירה את הילדה שלה בלי כלום.
קצינת שלישות: אני לא יודעת להסביר לך את זה. זה הפקודות, יש פקודות בצבא, אין מה לעשות.
"מדובר באשת קבע ששירתה עד סמוך ללידה בשירות קבע ביחידת שדה רחוקה מהבית", אומר עו"ד גיל בנדל המייצג את מ'. "היא עמדה לסיים את תקופת השירות שהתחייבה לה תוך שבועות ספורים. צה"ל שם את הטיפול בכוח אדם בראש מעייניו ולכן אנו מצפים כי כאם חד הורית לתינוקת שאך נולדה, היא תשובץ ביחידה קרובה לבית ובתפקיד בו תוכל למלא את ייעודה כאמא".
מצה"ל נמסר בתגובה: "הנגדת תזומן לפגישה עם ראש ענף נגדים באגף כוח האדם במסגרתה יוצג לה המידע הנדרש ותיבדק האפשרות לסייע לה בדרכים נוספות. השיח יתנהל במישרין מולה ולא באמצעות כלי התקשורת".
לפניות לכתב: MatanH@ch2news.tv