ביום שאחרי התקיפה בסוריה המיוחסת לישראל, תושבי הגולן והגליל נערכים להסלמה אפשרית, אבל גם לא מתרגשים במיוחד מההתפתחויות: שגרת החיים בצפון נמשכת כרגיל, ללא כל הנחיות מיוחדות שהתקבלו מפיקוד העורף - זאת למרות החלטת חיזבאללה להגיב לתקיפה, בה נהרגו בכירים בארגון הטרור ובהם ג'יהאד מורנייה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"השגרה נמשכת, אבל אנחנו חשים מתח באוויר. קיבלנו הרבה פניות מתושבים", סיפר לחדשות 2 Online גיורא זלץ, ראש המועצה האזורית גליל עליון. "עם זאת, יש לנו ניסיון עם אירועים כאלה וצוותי החירום מוכנים לכל תרחיש".

צפו בסיפורים המעניינים של 3.7 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
טרם התקבלו הנחיות מיוחדות מצה"ל|צילום: רויטרס, חדשות

גם בגולן נמשכת שגרת החיים כרגיל, תוך דריכות ומעקב אחר המתרחש. "תגובת חיזבאללה יכולה להיות בגולן כפי שהיא יכולה להיות מוכוונת לאזורים אחרים בארץ ואף מחוץ לגבולות ישראל", סיפר אלי מלכה, ראש המועצה האזורית גולן. "במהלך שלוש השנים האחרונות נערכנו יחד עם הצבא והתושבים ונדע להתמודד עם אתגרים שעולים כתוצאה מהשינוי לאורך הגבול עם סוריה".

"אין ספק שהמתיחות מורגשת", סיפר גבי נעמן, ראש המועצה המקומית שלומי. "אחרי אירועי אתמול שוחחנו עם נציגי פיקוד צפון וביצענו נהלים לריענון שגרת חירום. נתדרך את נהלי הביטחון למנהלי בתי הספר ומחלקות החינוך לירידה למקלטים במקרה הצורך. עם זאת, אני מציע לכל תושב באזור לא להיכנס לפאניקה".

"לא טומנים את הראש בחול, בדקנו את המקלטים והממ"דים"

ומה חושבים על כך התושבים? במושב מרגליות, הסמוך לגבול לבנון, חוששים, אבל גם מתורגלים: "אנחנו יותר ערניים מאז אתמול אבל הכל כרגיל ולא שינינו דבר", סיפר תושב המקום, איתן דוידי. "אנחנו כבר מתורגלים ורגילים, אין פאניקה ואנחנו ממשיכים בחיינו".

"אנחנו לא נוהגים כבת יענה ולא טומנים את הראש בחול", סיפרה מרים, תושבת קיבוץ גשר הזיו. "מצד שני, עם הטילים שיש ברשות חיזבאללה, ברור שהטווחים יכולים להגיע למרכז הארץ ולכן כולנו באותו המצב".

כך ייעשה לפקח שיבקר בבית ראש העיר (צילום: חדשות 2)
שומרים על שגרה ביישובי הצפון|צילום: חדשות 2



"כבר בדקנו את המקלטים והממ"דים ווידאנו שהם ערוכים ומסודרים", סיפר יונתן, תושב יישוב בגליל המערבי. "אנחנו לא מרגישים שמשהו מתפתח, אבל עדיף להיות מוכנים".