התכניות להרחקת מיכל האמוניה המסוכן מריכוזי אוכלוסין: המשרד להגנת הסביבה כבר פרסם מכרז להקמת מפעל לייצור אמוניה בדרום הארץ, הרחק מאזורים מאוכלסים - על מנת לאפשר את סגירת מיכל האמוניה בחיפה. למרות זאת, ניכר שיש קשיים במימוש התכנית בשל חוסר היענות של היזמים - ולכן החליטו במשרד לבחון חלופות יצירתיות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אפשרות אחת שנידונה היא לחכור אונייה ישנה שתעגון במרחק של שמונה קילומטרים מחופי ישראל: על פי התכנית, האמוניה תאוכסן בבטן האונייה - וממנה ייצא צינור אל היבשה, ומשם כל מפעל ייקח את הכמות הדרושה לו.
האפשרות השנייה שנבדקת היא שינוע של האמוניה בכמויות קטנות במיכלים מיוחדים: בתרחיש זה, בכל פעם תגיע לנמלי ישראל כמות קטנה שתועבר מיד למפעלים. במקרה זה לא יהיה צורך במצבור אמוניה מסוכן.
"מנסים לסגור את המיכל בהקדם"
השר לאיכות הסביבה אבי גבאי כבר נועד בעניין עם שר האוצר משה כחלון ממפלגתו (כולנו)והשניים סיכמו כי תוך שלושה שבועות תתקבל החלטה בנושא, שתאפשר את סגירת מיכל האמוניה. השר גבאי אמר בתגובה: "אנחנו ממשיכים לקדם את המכרז להקמת מפעל האמוניה, ובמקביל מחפשים חלופות שיתנו ודאות גבוהה ליישום ויאפשרו לסגור את מיכל האמוניה במפרץ חיפה בטווח קצר יותר".
"לא יהיו לנו קווים אדומים במלחמה הבאה" - כך הצהיר השבוע מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה בריאיון שהעניק לרשת הטלוויזיה הלבנונית "אל-מיאדין". במהלך הריאיון איים נסראללה לפגוע במתקניה הגרעיניים של ישראל וגם במיכל האמוניה, והבהיר כי בידי חיזבאללה רשימת מטרות רגישות שייפגעו.
"יש לנו רשימה שלמה של מטרות - מפעלים, כורים מחסנים וכדומה", ציין נסראללה. "כיפות ברזל לא יועילו. אנחנו לא זקוקים להרבה טילים כדי להסב נזק. יש להם (לישראל) אתרים פטרוכימיים, מרכזי מחקר ביולוגיים, כורים גרעיניים ומתקנים גרעיניים. כולם נמצאים ליד ערים. אם יפגעו בנו יש לנו זכות לפגוע בהם".
"הם בעצמם אומרים שיש לנו טילים שיכולים להגיע לכל מקום בפלסטין - וזה נכון", הוסיף מזכ"ל חיזבאללה. "ישראל אינה צפויה לצאת למלחמה בעתיד הנראה לעין. היא לא תצא למלחמה ללא בקשה או אור ירוק מארה"ב וזה לא צפוי בקרוב".