במערכת הביטחון מסכמים שנה עם עלייה חדה של עשרות אחוזים במספר האירועים האלימים משורות הימין הקיצוני. על פי הנתונים בשנה האחרונה אירעו כ-300 אירועי אלימות, לעומת כ-200 בלבד בשנת 2017.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
על פי הנתונים של מערכת הביטחון, מתוך אותם 300 אירועים, כ-50 מוגדרים כפעולות ופיגועי תג מחיר: מהשחתת רכוש, ניקוב צמיגים וריסוס כתובות ועד הצתות וידויי אבנים. בחלק גדול מהמקרים מדובר בפעולות שכוללות כניסה חשאית לתוך כפרים פלסטיניים באמצע הלילה. בשנת 2017 רק 10 הוגדרו כפעולות תג מחיר.
אחת הטענות של מערכת הביטחון היא שהם שומעים על שחיקה בהרתעה שהושגה מול אותה קבוצה קיצונית וקטנה. "אחרי דומא ואחרי ההכרזה על אותה התארגנות כפעולת טרור ננקטה יד קשה, אולי מדי, לפי מה שראינו בתקופה האחרונה", אמרו. "התוצאה, עלייה בתעוזה, ובתדירות המעשים - בין היתר בשל ירידה במספר הצווים ושחרורים ממעצרים".
עוד מספרים במערכת הביטחון שהם מבחינים בירידה בפעילות המאורגנת על ידי אותה תשתית המרד, אלא יותר אירועים פרטניים של בני נוער שפשוט מחפשים לפעול בשטח - בתגובה לפיגועים, או סתם כדי לעורר את השטח.
במערכת הביטחון מפנים את הזרקור להתנחלות יצהר, שעדיין מהווה מוקד משיכה וחממה לפעילים קיצוניים. ודורשים אמצעים לאכיפה נוקשה יותר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במערכת הביטחון מתריעים גם מפני מה שהם מכנים "דה לגיטימציה לשירות הביטחון הכללי ולמשטרה בפעולות לסיכול הטרור היהודי". זה עשוי לפגוע בפעילות של הארגון נגד כל טרור מכל סוג. "ההתייחסות לפיגועי תג מחיר חייבת להישאר זהה בחומרתה לכל טרור, אחרי שכבר ראינו בעבר שהיא יודעת לגבות חיים של אנשים", אמרו.