רפורמה במערך הת"ש (תנאי שירות) בצה"ל: בתום עבודת מטה הוחלט בצה"ל לבצע בצבא מספר שינויים באופן הטיפול בבעיות הנוגעות לפרט ובהתאם לצרכים המשתנים של החיילים המשרתים במסגרות השונות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במחלקת הפרט באגף כוח אדם בצה"ל ציינו כי במסגרת עבודת המטה שזכתה לכינוי "הת"ש הבא", ביקשו אנשי המחלקה לבצע "בדק בית" תוך ניסיון לבחון מחדש את הצרכים, הכלים והגדרות התפקיד של העוסקים במערך הת"ש ולבצע את ההתאמות הנדרשות.
לדברי קצינה במחלקת הפרט באגף כוח האדם, בעבודת המטה שולבו ארבעה צוותים. שניים מהם עסקו בטיפול בתפיסת ההפעלה של קציני הת"ש, ובאופן שבו התפקיד עצמו נבנה.
"אנחנו רוצים למקד את עיסוקיו של קציני וקצינות הת"ש ולהרחיב את ההסתכלות", הסבירה הקצינה. "עבודתו תכלול למשל, את כל הקשור בנושא הקבילות. לא רק כאלו שקשורות לתנאי שירות אלא גם לרפואה ויחס מפקדים. הקצינים ייבחנו את תנאי המחייה של החיילים במוצבים השונים ויובילו תהליכים של שיפור. הם יסתכלו על מימוש חופשות של ואף ייבחנו מקרים שבהם החופשות לא התממשו. המטרה היא לחזק גורם שיטפל באופן כולל בנושאי הפרט".
מבחינת אופן הטיפול בפרט, הכוונה בשלב זה היא להרחיב ארגז הכלים העומד לרשות הצבא בתחום. כך למשל ינסו בצה"ל להגדיל את התקציב לחיילים מעוטי יכולת, ואף ירחיבו את חלוקת תווי המג"ד המוענקים רק בגדודים וביחידות קדמיות. בשלב זה הסבירה הקצינה כי הוקצתה תוספת של עשרה מיליון שקלים בשנה להרחבת חלוקת תווי מג"ד.
קרן סיוע לחיילים נזקקים, שדרוגים טכנולגיים
בנוסף הובהר כי בצבא כי יעשו שימוש גם בקרן הסיוע במחלקת הפרט, שמקורותיה בתרומות. "הקרן כבר גדלה בסכום נכבד וקיים צפי שהוא יעלה", הסבירו במחלקת הפרט.
"האמצעים העומדים לרשותנו עוברים מהפכה, והתחלנו בתהליכים טכנולוגים לשדרוגם", הוסיפו. "כך למשל בעניין תווי המג"ד, שמוטענים מראש ע"י "מגה" ומעברים על ידי השלישים לחיילים ביחידות, אנו רוצים לשפר ולקצר את התהליכים כך שניתן יהיה להעביר את התווים במהירות כך שההטבות יינתנו באופן ישיר בעת הרכישה במרכול.
שני צוותים נוספים המעורבים בביצוע הרפורמה מטפלים בסביבתם של החיילים. "יש במשק שחקנים נוספים והמרכזיים שבהם הם גורמי הרווחה של מדינת ישראל ועמותות שנמצאות במגרש. שיתופי פעולה עם עמותות יש לנו הרבה שנים בהקשר של חיילים בודדים".
מש"קיות ת"ש - לרשויות המקומיות
בנושא העמותות, בצה"ל מתכוונים לחזק את שיתוף הפעולה בהקשר של חיילים מתחת לקו העוני ולהיעזר בהן ולתת מענה למקרים שצה"ל לא יודע לתת היום. "המטרה היא לסלול את הדרך לעמותות נוספות שיעמדו בכללים שנגדיר".
עוד הוסיפו במחלקת הפרט כי בכוונתם לחזק את הקשר בין מש"קיות הת"ש לעובדות הסוציאליות ואף למשרד העלייה והקליטה, באמצעות הצבת גורם ברשויות המקומיות שיהיה החוליה המקשרת.
"אנחנו רוצים לייצר גורם ברשות המקומית שיהיה חלק מהצוות שעובד בשטח ויחבר בין המועמדים לשירות ביטחון ללשכות הגיוס ולקצינות הת"ש. להציב אנשי צבא, מש"קית ת"ש או קצינת ת"ש במחלקות הרווחה של רשויות, שיחברו בין אנשי הרווחה ברשות ובצה"ל ותשפר את התהליכים".
שיפור נוסף חל גם בממשקים עם הביטוח הלאומי. "אנו עושים זאת כדי לאתר את האוכלוסיות שזקוקות לסיוע. הבעייתיות שבדבר נעוצה בעניין הסודיות וצנעת הפרט של הצעירים העומדים בפני גיוס ואנו מנסים לפצח את זה".