פצצות מרגמה נורו הבוקר (שישי) מכיוון רצועת עזה לעבר כוח הנדסה שפעל באזור. איש לא נפגע באירוע ולא נגרם נזק. הכוח עסק בפעילות מבצעית כשבוצע הירי. בעקבות הירי ביצע חיל האוויר תקיפה בתוך הרצועה. הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס הבוקר כדי לדון בהסלמה בדרום. ישיבת השרים הסתיימה לאחר 4 שעות.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"צה"ל רואה בפעילות טרור בתווך התת קרקעי ומעליו כהפרת ריבונותה של מדינת ישראל, ורואה בארגון הטרור חמאס כאחראי הבלעדי לפעולות טרור אלו", נמסר מדובר צה"ל. "נמשיך לפעול בנחישות וככל שיידרש על מנת להשמיד את כל המנהור התת קרקעי. השקט ושגרת החיים התקינה הם אינטרס הדדי ונשאף שיישמרו".
בעקבות ההסלמה של הימים האחרונים הודיע אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הקבינט יתכנס כבר היום לדיון בנושאים הביטחוניים שעל הפרק. שרי הקבינט וראשי זרועות הביטחות ידונו היום באופי המשך המדיניות של ישראל מול האירועים והפעילות של צה"ל ברצועה.
מאז יום רביעי ירו ארגוני הטרור הפלסטינים מספר פעמים לעבר שטח ישראל, ובכלל זה חמאס - שנמנע מירי כזה מאז מבצע צוק איתן. צה"ל השיב בתקיפת מטרות ברצועה באמצעות חיל האוויר החל משלשום. אתמול בבוקר נחשפה מנהרה נוספת שנחפרה מרצועת עזה. המנהרה שנחשפה, בעומק 28 מטרים, אותרה מתחת לגדר המערכת וחדרה כמה עשרות מטרים לשטח ישראל. שעות ספורות לאחר מכן בוצע שוב ירי פצצות מרגמה מרצועת עזה, הפעם לעבר המועצה האזורית אשכול.
חמאס: לא מעוניינים בהסלמה
בתוך כך, שגריר קטאר הממונה על בניית עזה מחדש, מוחמד אל עמאדי, אמר אתמול כי מדינתו מתווכת בין ישראל לחמאס ומנסה להרגיע את ההסלמה של הימים האחרונים באזור - כך דווח באתר א-ריסאלה, המזוהה עם חמאס.
"יש תוצאות חיוביות למשא ומתן", אמר אל עמאדי. "עבדנו קשה בימים האחרונים כדי להרגיע את המצב על הגבול ולהחזיר אותו לקדמותו. אינשאללה לא תהיה תקיפה על עזה. אנחנו עובדים על זה בכל הכוח, כדי שהפסקת האש תימשך. קטאר רוצה לשרת את עזה ולהגן עליה".
בצל מאמצי התיווך, בארגון חמאס אישרו כי הם מעוניינים בהמשך הרגיעה ולא בהסלמה. "רצינו להראות שיש לנו אמצעים להתמודד עם ההפרות הישראליות", מסר בכיר חמאס בעזה וחבר הלשכה המדינית, ח'ליל חיה. לדבריו, במגעים שמתנהלים כעת בין חמאס לישראל מעורבים האו"ם ומדינות ערביות.