סגירת בתי לוחם, מייצגים בלשכות הגיוס וביטול יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל - אלו רק חלק מהצעדים שבהם מתכוונים לנקוט בארגון נכי צה"ל, זאת אם יתקבל דוח לוקר, המאמץ את מסקנות ועדת גורן בנושא הטיפול בנכי צה"ל. לחדשות 2 Online הגיע מסמך פנימי של הארגון שמפרט את דרכי הפעולה, שמגיעים מחשש לפגיעה בתנאיהם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דוח לוקר שהוגש לפני מספר שבועות לידי ראש הממשלה וכבר זוכה לביקורת חריפה במערכת הביטחונית, קורא לאמץ את מסקנות ועדת גורן בעניין נכי צה"ל. על פי ארגונם, אם הדוח יתקבל, מדובר יהיה בהפרה חמורה של ההסכם בין הממשלה לנכי צה"ל. ההסכם נחתם לטענתם בין נציגי הארגון למנכ"ל משרד ראש הממשלה, מנכ"ל משרד הביטחון ובידיעת משרד האוצר.
בארגון הנכים מסבירים כי התחייבו לקבל כל הכרעה שתתקבל על ידי הממשלה והכנסת, אולם הם עומדים על כך שהממשלה תתחייב שבמסגרת ההסכם, כל אדם שיוכר לפי חוק הנכים יהיה זכאי לאותם תנאים המגיעים לנכי צה"ל טרם השינוי. "במילים פשוטות, לא יהיה בקרב נכי צה"ל דור א' ונכי צה"ל דור ב'!", כתב יו"ר הארגון חיים בר ליושבי ראש המחוזות. "הסכמים יש לכבד וכמו שהארגון מכבד את התחייבויותיו שבהסכם, הוא עומד על כך שהממשלה תכבד את התחייבות נציגיה המוסמכים".
הפעילויות שגובשו על ידי ארגון נכי צה"ל:
• סגירת בתי לוחם - סגירה יזומה של בתי הלוחם והפניית כל הנכים למשרדי אגף השיקום.
• ביטול יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל - הודעה רשמית כי הארגון מבטל באופן מיידי ומחרים את אירועי יום ההוקרה ברחבי הארץ (ביטול הביקור של הנשיא, ביטול הדיונים בממשלה ובכנסת).
• מיצג בלשכות השיקום: שילוט בסגנון "השימוש אסור לנכי צה"ל משנת 2016".
• הפסקה מיידית של כל הדיונים סביב תזכיר חוק הנכים.
• הגשת עתירה לבית המשפט העליון.
• הפגנת נכי צה"ל צעירים בשער הבקו"ם.
• משמרת מחאה מול ביתו של שר הביטחון.
• מכתב אישי לכל חברי הכנסת.
• פניה אישית למשפטנים בכירים בישראל וגיוס לשכת עורכי הדין לקמפיין.
• הפצת מכתב של מפקדים בכירים בצה"ל המוכרים כנכים על ההשלכות הצפויות.
בין היתר, מתכוונים בארגון לקיים סקר עמדות בקרב נכי צה"ל על ההשלכות, הם יקיימו קמפיין תקשרתי ברשתות החברתיות, הרצאות בתיכונים, הקמת מאגר נכי צה"ל לריאיונות ועוד.
בשבוע שעבר, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לדוח ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון - ולא התחייב לאמץ אותו: "יוחנן לוקר עשה עבודה מצוינת, אך גם צה"ל עשה עבודה חשובה. אלמד את שני הדוחות ולאחר מכן אגיע להכרעה". כעת ממתינים נכי צה"ל בדריכות לקראת ההכרעה, ובינתיים אינם מתכוונים לעמוד מנגד.
עו"ד אלי סבן, יו"ר ועדת נכים משירות הביטחון בלשכת עורכי הדין, סבור אף הוא כי השינוי במתכונת הנוכחית יפגע בחיילים אשר ייפגעו בעתיד במהלך שירותם, אך גם לא יוביל להתייעלות המצופה: "למעשה יישום מלא של ועדת גורן משמעותה יצירת לאנדרלמוסיה באגף השיקום שתוביל לפרשנות משפטית מי זכאי למה. הדבר יעסיק את הערכאות המשפטיות בעשור הקרוב, דבר שיגרום להמשך והעמקת הסחבת הבירוקרטיה במשרד הביטחון וכן לפגיעה באמון החיילים במערכת".
מארגון נכי צה"ל נמסר בתגובה: "צר לנו כי מסמך פנימי הגיע לידי התקשורת. אנו מנועים מלהתייחס לשיח פנימי הנעשה בארגון".
לפניות לכתב: MatanH@Ch2news.tv