הרוחות בצה"ל סוערות לקראת המלצות ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון שיפורסמו היום (שלישי). על רקע המאבק בין האוצר לבין צה"ל, אלפי אנשי קבע חוששים שיישום ההמלצות יוביל לפיטוריהם ולפגיעה בתנאים. "אני מקווה שמדינת ישראל לא תבגוד בי אחרי כל השנים", אמר לחדשות 2 Online נגד המשרת בבסיס צריפין. "כרגע אני נמצא במצב של חוסר ודאות ורק מקווה שלא יפגעו בתנאי הפנסיה שאני חתום עליהם".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אנחנו אנשים שנותנים את כל חיינו לצבא", אומר ד', רב-סרן שמשרת במערך הטכנולוגי של חיל האוויר וחושש מההמלצות הצפויות. "ימים רבים שאנחנו לא רואים את הילדים, עובדים על פרויקט וככה ברגע יכולים להגיד לך שאתה הולך הביתה. זה פחד מוות".
ד' מקווה אומנם שבשל המקצוע שלו הוא יוכל למצוא עבודה בחוץ, אך ההערכה היא שאנשי קבע רבים לא יוכלו. "גם המפקדים שלנו לא יודעים כלום, אבל כולם מדברים על זה", הוא אומר. "מדובר על חיים של אלפי אנשים שנותנים הכל לצה"ל".
"לא יודע איך אסתדר באזרחות"
קצינה אחרת שמשרתת בקריה טוענת שאנשי הקבע ניזונים בעיקר משמועות ומהדיווחים החלקיים בכלי התקשורת. "אף אחד לא בא ואמר לנו מה יקרה ואני חוששת שתנאי הפנסיה שלי ייפגעו", היא אומרת. "אם הולכים לפגוע באופן גורף בהסכמים שניתנו - תהיה כאן תביעה ייצוגית", היא אומרת.
"ברור לכולם שאלפי אנשי קבע יפוטרו, אבל המספר המדויק עוד לא ידוע", אומר קצין שלטענתו מעורה בפרטי המלצות הוועדה. לדבריו, הצבא עומד בפני טלטלה יוצאת דופן בעקבות הדוח. "נכון, יש נושאים שצריך לקצץ בהם אבל צריך לזכור שמאחורי כל איש קבע יש משפחה וצריך לקחת את זה בחשבון. לנו אין פה, אנחנו לא יכולים לצאת להפגנות ואני מקווה שלא ינצלו את זה".
קצין נוסף שמשרת באגף התקשוב הביע אף הוא חשש מכך שאף גוף משמעותי לא עומד מאחורי אנשי הקבע ונלחם עבורם. "רואים בתקשורת מה קורה בהסתדרות ואת הכוח החזק שיש להם ולוועדים", הוא אומר. "לנו אין ועד וזה עובד לרעתנו. זה מפחיד. אם יפטרו אותי אני לא יודע איך אסתדר באזרחות, מי ירצה אותי בגיל שלי?".
לפניות לכתב: MatanH@Ch2news.tv