ב-1999 הוכרז בצה"ל על פרויקט "בגרות ללוחמים" שסייע מאז הקמתו ליותר מ-15 אלף לוחמים. הפרויקט המבורך הוביל לסיפורי הצלחה רבים, אך כעת נודע לחדשות 2 Online כי בצבא הוחלט לאחרונה להפסיק את התכנית בשל אילוצי תקציב. לפי טענת קצין בצה"ל, הסיבה היא קיצור השירות לבנים ועל כן מנסים למצוא תכנית אחרת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מטרת הפרויקט הייתה להעלות את אחוז הזכאים לתעודת בגרות בקרב לוחמי צה"ל ולתגמל אותם. המועמדים לתכנית הם חיילים לקראת שחרור ששירתו כלוחמים או תומכי לחימה ושחסרים להם עד 4 מקצועות בתעודת הבגרות.
מדובר בפרויקט חשוב של חיל החינוך באגף כוח האדם בשילוב עם משרד החינוך. גורם בצה"ל התייחס לביטול והדגיש כי היה צורך להמשיך בפרויקט בכל מחיר. "זה אמנם לא משימה מבצעית אבל זו הוקרת תודה גדולה ללוחמים שלנו, שרובם לא היה משלים את הבגרויות אלמלא הצבא היה משלם להם על זה", הוא ציין.
"הפרויקט שינה לי את החיים"
על פי נתוני הצבא, בכל מחזור עוברים כ-94% מהחיילים את בחינות הבגרות בהצלחה, כאשר 85% מתוכם מקבלים ממוצע הגבוה מ-85.
"לי זה שינה את החיים", סיפר חייל שעבר את התכנית בהצלחה. "בזכות הקורס שניתן לי בצבא הצלחתי להתקבל לאוניברסיטה. באזרחות לא הייתה לי דרך לממן את השלמות הקורסים בבתי הספר השונים לבגרויות. אני מקווה שימצאו פתרון".
גורם צבאי הוסיף כי קצין חינוך ראשי, תא"ל אבנר פז-צוק, הנחה למצוא פתרון ללוחמי מחזור נובמבר העתידים להשתחרר. "נבחנת האפשרות לפתיחת כיתות במכינות בפריסה ארצית המוכרות על ידי הקרן להכוונת חיילים משוחררים או נתינת שובר לחיילים", ציין הגורם. הוא הבהיר כי קורסי העברית לעולים והשלמת 12 שנות לימוד ממשיכים במתכונתם הנוכחית.
מדובר צה"ל נמסר: "בצה"ל רואים חשיבות לאפשר השלמת בגרויות ללוחמים. אין כוונה לבטל את האפשרות להשלמת בגרויות, ובימים אלו נבחנות אפשרויות שונות להמשך התוכנית במתכונת אחרת".
לפניות לכתב: MatanH@Ch2news.tv