צה"ל שינה את מערך האזעקות שלו בצפון. מדובר בעבודה של פיקוד העורף בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות, כשהמטרה היא לצמצם את מספר האנשים שנכנסים למקלט או למרחב מוגן בזמן אזעקה. למעשה נוספו עוד אזורי התגוננות ברמת הגולן ובקריות. כך נודע לחדשות 2 Online.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מה למעשה השינוי? במקום חמישה אזורי התרעה ברמת הגולן - שמונה אזורי התרעה, תוספת של ארבעה אזורים באותו השטח, ועוד מרחב התרעה בעמק הירדן. המשמעות היא שאם תהיה רקטה שתשוגר לאחד היישובים, פחות תושבים ישמעו את האזעקה, כי הם לא יהיו תחת איום.
בנוסף, הוחלט על פיצול אזורי התרעה באזורי חיפה והקריות. אם בעבר חיפה וכל ערי הקריות היוו אזור התרעה אחד - מהיום הם יפוצלו לשני אזורי התרעה: חיפה והקריות - כך שאם רקטה תשוגר לאחת מערי הקריות, אזעקה תישמע רק בקריות ולא בחיפה.
להחלטה יש משמעות רצינית מבחינת האוכלוסייה, שכן בזמן נפילת רקטה לעבר מקום מסוים, פחות תושבים ייכנסו למקלטים ויישמעו את האזעקות. אם למעשה תשוגר רקטה לעיון זיוון, והיום האזעקה נשמעת גם בעוד יישובים סמוכים, פחות יישובים ישמעו את האזעקה. בעבר באזור ההתגוננות הזה היו כלולים היישובים: עיון זיוון, קשת, מרום גולן אלוני הבשן ואורטל - אז היישוב קשת הוצא והועבר לאזור התגוננות חדש.
"כמה שפחות יישובים ישמעו את ההתרעה שהם לא צריכים כי הם לא באיום, וכך הם לא ייכנסו למרחב המוגן", הסביר גורם בצה"ל. "מדובר בשינוי שאושר בעבר ואין לו קשר למצב הביטחוני".
בפיקוד העורף השיקו בסוף השבוע אתר אינטרנט מחודש וייצאו היום לקמפיין השנתי שלהם. בין היתר מופיעה שם אפשרות שבוודאי תשמש אזרחים רבים : התרעה שקטה. כל אדם יוכל להיכנס לאתר האינטרנט של הפיקוד, ולהגדיר שהוא מבקש להיות על "גל שקט" שמופיע תמידית. באם תהיה התרעה לאזור שהגדיר, תישמע אזעקה דרך הרמקולים של המחשב.
לא מדובר במהלך הראשון שעורך הפיקוד התחום הוספת אזורי התגוננות ממוקדים. בעבר התבצע שינוי דומה גם בתל אביב עם חלוקה ליותר אזורי התרעה בתוך העיר.
לפניות לכתב: MatanH@Ch2news.co.il