על רקע המלחמה המתנהלת ברצועת עזה, החל בשבוע שעבר גיוסו של מחזור אוגוסט 2014 לצה"ל: על רחבת לשכת הגיוס בתל השומר דרכו כבר מאות אלפי צעירים, בדרך למה שעדיין מוגדר "כור ההיתוך הישראלי". גם השבוע הם חלפו כאן, נפרדים מהחברים והאימהות, בדרך לחטיבות הנח"ל והצנחנים. אותה רחבה, אותם אוטובוסים, אך באווירה שונה לגמרי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני מרגיש כאילו שואבים לי את הדם החוצה, כמו שלד בלי דם", כך תיאר רונן שילון, שבנו התגייס לחטיבת הצנחנים, את התחושות שלו ביום הגיוס של הבן. מוקדם יותר החל יוני להתכונן לפרידה מהמשפחה, מהאזרחות וגם מההגדרה "ספורטאי מצטיין" - הכל לטובת הצנחנים.
"אין ספק שלהתגייס בזמן המלחמה מעלה את המורל, מישהו צריך לעשות את זה", מביע יוני שמחה על כך שנמנה על המתגייסים הראשונים מבני גילו. "מזל שאני לא מתגייס בנובמבר, הייתי משתגע משעמום בבית".
המצב הביטחוני משפיע גם בלשכת הגיוס. המתגייסים מגיעים עם פחות מלווים, בעיקר עם המשפחה הקרובה. גם הוויכוחים המסורתיים על היחידות המועדפות כמעט נעלמו. "בימים האחרונים אנחנו רואים שכל יעד קרבי, החבר'ה הולכים אליו בשמחה גדולה, גם אם זו לא הייתה בדיוק ההעדפה הראשונה שלהם", אומר אל"מ גיל בן שאול, מפקד מיט"ב.
המכינה הקדם צבאית "אחד משלנו" שלחה אתמול תשעה לוחמים לצנחנים - כמעט צוות שלם - יממה אחרי ששילמה מחיר כבד. סמל ראשון ג'ורדן בן סימון, לוחם חטיבת גולני בן 22 מאשקלון, נפל במהלך היתקלות עם מחבלים ברצועת עזה. "זה נותן כוח ורבאק", אומר נתן ימילאנוב", שמתגייס גם הוא לצנחנים. "אני מבין שהוא נתן למעננו את החיים שלו ואני מוכן לעשות את אותו הדבר למען המדינה".
כשהמצב המורלי שפוף ועם שלם נע בין דיווחים על קרבות ונפגעים, כדאי להפנות מבט קצר לרחבה בתל השומר. משם אפשר אולי לראות את האור שבקצה המנהרה, אפילו בימים קשים. "זאת התשובה וזאת המציאות", אומר אורי אסייג, שבנו מתגייס לחטיבת הצנחנים. "זאת החברה הישראלית ואת הכוח הזה שואבים רק ממצב של מאבק המתנהל מחוסר ברירה".