המערכה עוברת לזירה המשפטית: החזית להגנת הציבור וח"כ נחמן שי (העבודה) עתרו לבית המשפט העליון בדרישה שיורה לממשלה ולעומד בראשה להגדיר את מבצע "צוק איתן" הנמצא ביומו ה-28, כמלחמה. להחלטה כזו השלכות כלכליות על העורף כולו, בעיקר סביב הפיצויים שיקבלו אזרחים ובעלי עסקים רבים ברחבי המדינה שנפגעו במהלך הלחימה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עם פתיחת המערכה בעזה הכריזה הממשלה על "מצב מיוחד בעורף", אולם החלטה זו, כמו גם ההחלטה בדבר הפעלת משק לשעת חירום, חלה רק על אזור עוטף עזה. לטענת העותרים, "ביום 24.7.2014 החליטה הממשלה על צעדים לחיזוק העורף כתוצאה מהצרכים הנובעים ממבצע צוק איתן, אולם, מלבד הצהרה על כוונות, ועל כך ש'הממשלה רשמה לפניה' כי בכוונת שר האוצר לנקוט צעדים להקל על הציבור, נדרשות פעולות ממשיות".
לטענת מגישי העתירה, "העורף הישראלי כולו ניזוק כתוצאה מן המצב המלחמתי ברצועת עזה, בשעה שירי רקטי מגיע ללב ליבן של ערי ישראל במרכז הארץ, במזרחה ובצפונה". העותרים מתבססים על כך שירי הרקטות לעבר ישראל, בניגוד למלחמת לבנון השנייה, מגיע למרבית ערי המדינה.
"רוב תושבי ישראל מצויים בטווח הירי המתמשך ללא הרף של חמאס, ובכלל זה ריכוזי האוכלוסין הגדולים ביותר במרכז הארץ", נטען בעתירה. "אזרחי המדינה ותושביה זכאים לכך שהמדינה תפצה אותם בגין נזקיהם הישירים והעקיפים לנוכח האירועים".
על פי הערכות ראשוניות, הסיכוי שהעתירה תתקבל אינו גבוה, וזאת משום שהדבר ייאלץ את המדינה לפצות את האזרחים הרבים שנפגעו במהלך הלחימה, מאילת ועד הכרמל בסכומים אדירים המסתכמים במיליארדי שקלים.