לא ברור אם בעקבות המשבר הכלכלי העולמי תצטמצם באופן משמעותי יציאת הישראלים לחו"ל בחופשת הפסח, אך במטה ללוחמה בטרור שבים ומחדדים את אזהרות המסע לקראת החג.
יש לציין כי לא מדובר באזהרות מסע חדשות או בעדכון אזהרות קיימות, אלא בתמונת המצב הנוכחית - שלא השתנתה כבר מספר חודשים.
האזהרה הראשונה והחשובה ביותר שמפרסם המטה ללוחמה בטרור בהודעתו מתייחסת לאיומים שונים בכלל העולם, בעקבות העובדה שבחיזבאללה מאשימים שוב ושוב את ישראל בחיסולו של הבכיר עימאד מורנייה.
"לפיכך המטה ללוחמה בטרור מדגיש את אזהרת המסע הקיימת בדבר חטיפת ישראלים, או פגיעה בהם, בחו"ל", נכתב בהודעת המטה, "בדגש על אנשי עסקים, בעיקר כאלה המקיימים קשרים עם אנשי עסקים ממדינות ערביות או מוסלמיות".
תיזהרו - גם בקולומביה
במטה מפרטים אמצעי זהירות שונים בהם יש לנקוט בחו"ל באופן כללי. "לקיים רמת ערנות ורגישות גבוהה כלפי כל תופעה חריגה, לדחות כל הצעה מפתה, או בלתי צפויה ולסרב לקבל מתנות בלתי צפויות, להמנע מלהכניס לחדר במלון, או בדירת המגורים, מבקרים חשודים, או בלתי צפויים. בשהייה ממושכת בחו"ל, לשבור שיגרה: להחליף בתי מלון מעת לעת, לשנות מסלולי נסיעה שגרתיים, מסעדות ואתרי בילוי.
המדינות הערביות שנמצאות ברמת "איום קונקרטי גבוה מאוד" הן עירק, סודן, סוריה, לבנון, סומליה ותימן. בהן ממליץ המטה להימנע מכל ביקור שהוא, ו"לצאת את המדינה לאלתר".
מדינות העולם שנמצאות ב"איום קונקרטי גבוה מאוד" הן אירן ואפגניסטן. כללי זהירות מיוחדים מוקדשים לקולומביה - שם מומלץ להצניע זהות ישראלית, להעדיף תחבורה אווירית, לנוע רק בכבישים ראשיים ורק בשעות האור.
סיני עדיין ברשימה השחורה
בפיליפינים, טורקיה, תאילנד ואוזבקיסטן אמנם אין אזהרת מסע קונקרטית, אך הן מוגדרות כ"איום טרור פוטנציאלי מזדמן". שם ממליץ המטה לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים בכל ביקור.
בחבל קשמיר בצפון הודו, באי מינדנאו שבפיליפינים, בחבל צ'צ'ניה ברוסיה וגם בחצי האי סיני במצרים קיימת רמת איום של "איום קונקרטי גבוה מאוד".