סוכנויות הידיעות הזרות מדווחות כי כוח צה"ל עזב הבוקר את רצועת עזה לאחר שהלילה נכנסו לאזור חמישה טנקים בעקבות התקרית בה נהרגו שני חיילי צה"ל. הטנקים ירו פגזים בחיפוי של מסוקים ומזל"טים.
לפי הדיווחים, כוחות רפואיים שממוקמים בעזה עושים את דרכם לאזור חאן יונס כדי לחפש אחר נפגעים פלסטינים מהקרבות. בדובר צה"ל טרם אישרו את הדיווחים.
אתמול בלילה דיווחו הפלסטינים כי טנקים של צה"ל נכנסו לשטח רצועת עזה והחלו לירות פגזים. יחד איתם נכנסו גם דחפורים ממוגנים שהרסו מבנים שונים באזור חאן יונס. על פי הדיווחים, נהרגו חמישה פעילי החזית העממית לשחרור פלסטין במהלך התקריות אתמול - שניים במהלך התקרית בה נהרגו שני חיילי צה"ל, שניים נוספים בפעולה בעזה ואדם נוסף בשנות ה-30 לחייו שנפצע אנושות ומת מפצעיו.
חמאס: "מוכנים להדוף כל מתקפה ישראלית"
הזרוע המבצעית של חמאס קיבלה אחריות על התקרית אתמול והאשימה את ישראל. "כוח ישראלי חדר לתוך השטח הפלסטיני, ולוחמינו הפתיעו אותו", אמר דובר הזרוע, אבו עוביידה. "אנו במצב מוכנות תמידי, ומוכנים להדוף כל מתקפה ישראלית".
מבית החולים סורוקה עדכנו הבוקר כי מצבו של אחד הפצועים בתקרית מוסיף להיות קשה. הוא סובל מפציעה באזור החזה וחלל הבטן. אתמול בערב עבר הפצוע ניתוח מורכב והוא מונשם ומורדם ומטופל ביחידה לטיפול נמרץ כללי. מצבו של הפצוע הנוסף מוסיף להיות קל.
כמו כן, הבוקר נשמעה אזעקת צבע אדום באזור המועצה האזורית שער הנגב. לאחר סריקות במקום התגלה כי קסאם התפוצץ בשטח פתוח סמוך לאחד הקיבוצים באזור. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.
הרימון התפוצץ על גופו של פרץ
אתמול נהרגו בגבול עם רצועת עזה רס"ן אלירז פרץ, סמג"ד בגולני בן 31, וסמ"ר אילן סביאטקובסקי בן ה-21. בנוסף, חייל נפצע בינוני עד קשה וחייל נוסף נפצע באורח קל, בחילופי אש עם חוליית מחבלים חמושים אשר עסקה בהנחת מטענים סמוך לגדר המערכת. הודעה נמסרה למשפחות ההרוגים. החיילים הפצועים פונו במסוק לבית חולים.
מתחקיר ראשוני של האירוע עולה כי ככל הנראה נפגעו החיילים בעת שניהלו מרדף אחרי שני מחבלים פלסטינים שניסו להניח מטען סמוך לגדר המערכת. לאחר שהבחין רס"ן פרץ ז"ל במחבלים הוא פקד על חייליו לנהל אחריהם מרדף. כאשר נכנסו לשטח הרצועה, ירה אחד המחבלים לעבר הכוח, פגע ברימון שהיה מונח על גופו של פרץ והביא לפיצוצו ולמותו של הקצין במקום. כתוצאה מהפיצוץ, ככל הנראה, נהרג גם סמ"ר אילן סביאטקובסקי.
בהודעת דובר צה"ל נמסר כי "צה"ל רואה בחמאס האחראי הבלעדי למתרחש ברצועת עזה ובאחריותו לשמור על השקט". עוד נמסר בהודעה כי "צה"ל לא יסבול כל ניסיון לפגיעה באזרחי המדינה ובחיילים, וימשיך לפעול בנחישות ובעוצמה כנגד כל גורם אשר מפעיל טרור נגד מדינת ישראל".
שר הביטחון סומך על צה"ל
"אני סומך על צה"ל שיידע לקבוע את הזמן והמקום להגיב על האירוע הקונקרטי הזה", כך אמר אמש שר הביטחון אהוד ברק, בתגובה ראשונה על התקרית ברצועת עזה, בה נהרגו רס"ן אלירז פרץ וסמ"ר אילן סביאטקובסקי מגולני.
בראיון לאולפן שישי הבהיר שר הביטחון אהוד ברק כי למרות המגמה שנוקט בה חמאס לאחרונה, לפיה הוא מנסה לנטרל חוליות טרור שאינן פועלות מטעמו, אם יתברר שבתקרית היום מדובר באירוע תחת אחריות חמאס, "יהיו לכך משמעויות כבדות", לדברי ברק.
"צה"ל פועל בצורה יעילה מאוד בגבול הדרום, ואין כוונה לוותר על ההגנה על יישובי עוטף עזה", הוסיף השר ברק שציין כי ישראל תמשיך להגן בתוקף על יישובי הדרום, ולא תיכנע לפעילויות טרור נגד כוחותינו.
לא מודאג מהמשבר עם ארה"ב
שר הביטחון גם סיפק אינפורמציה, אם כי מועטה בלבד, על דיון השביעייה שכינס ראש הממשלה בנימין נתניהו. עם שובו לארץ, אחרי ביקור לא מוצלח במיוחד בארצות הברית, קרא נתניהו לשרי השביעייה ועדכן אותם במשבר שמחריף עם בעלת הברית האמריקנית.
הייתה מידה מסוימת של אי-נחת מהשינוי שמסתמן מהתייחסות האמריקנית לחלק מהנושאים", אמר שר הביטחון על תוכן הדיון בשביעייה והביע דאגה מסוימת מההשפעה של הנוקשות האמריקנית על הפלסטינים, "זה עלול להקצין אפילו את עמדת הפלסטינים".
לדברי ברק, בפני הממשלה הישראלית מוצגות כמה בקשות אמריקניות שישראל צריכה לשקול בכובד ראש. חלק מהבקשות נוגעות להקלות שיש לתת לפלסטינים, חלק לגבי הבנייה במזרח ירושלים, אחרות גם עוסקות בדרך בה צריכות להתנהל שיחות הקרבה. "אנחנו שוקלים אותם", אמר ברק וציין כי לטעמו לא מדובר בדרישות נוקשות, "חלק נקבל, חלק לא נוכל לקבל - השיח עדיין לא נגמר והוא יימשך".