ראש השנה כבר בפתח והקניות לחג בעיצומן עם עגלות שגדושות יותר מבכל זמן אחר בשנה. על פי נתוני משרד החקלאות: לקראת ראש השנה צריכת הדגים עולה ב-35%, והדג הפופולרי ביותר על שולחן החג הוא האמנון, שיוגש בכמעט מחצית משולחנות החג. הסלמון, היקר בהרבה, תופס את המקום השני - רבע מהמכירות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ועל שולחן החג לא מספיקה מנה עיקרית אחת, אלא לפחות שתיים או שלוש - אז במחלקת העופות הצריכה המקומית של עוף היא מהגבוהות בעולם, ולקראת החג היא אפילו עולה ב-19%, וצריכת הבשר עולה גם היא ב-45%.
ואין ראש השנה בלי רימונים: בשנת 2019, יבול הרימונים יעמוד על כ-50,000 טונות, היבול הגדול ביותר שהיה כאן מאז ומעולם. חמישית ממנו אנחנו אוכלים רק בחודש הזה של ראש השנה. על כל שולחן חג יוגשו כמובן גם תפוחים בדבש – ונראה שכל פלח אנחנו טובלים בלא מעט דבש - כי על פי נתוני מועצת הדבש, במהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ-5,000 טונות דבש.
מסקר שערכנו עולה כי 36% מארחים את החג בבית שלהם. 57% מתארחים אצל המשפחה. 5% יבלה את החג אצל חברים ו-4% יבלו את החג בחו"ל. רק 3% לא חוגגים בכלל. כששאלנו בקרב המתארחים מי מבשל את ארוחת החג? 34% השיבו שהמארח ערך חלוקה שוויונית. 30% ענו שהמארח מבשל את הרוב ו-36% השיבו שהם באים רק כדי לאכול.
כשהמארחים נשאלו מי מבשל את הארוחות: 62% השיבו שהם מבשלים את כל הארוחה, 27% אמרו שיש חלוקה שוויונית. עוד 11% נעזרים באוכל מוכן מהסיבה שארוחת חג ממוצעת עולה 130 שקלים לאדם בממוצע ולכן לפעמים קייטרינג יותר משתלם.