נוכח המשבר הכלכלי שפוקד את ישראל עקב ההתמודדות מול התפשטות נגיף הקורונה, קיימים חוסרים רבים ברשתות השיווק והמרכזי שביניהם הוא המחסור בביצים. תחליף אפשרי לביצים אשר מוכר לנו מבתי המלון ומהצבא הוא אבקת ביצים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שימי סרן, שף ומנהל פרויקטים בחברת י.כהן סיפר ל-N12 על תחליף הביצים שאיתו הם עובדים. סרן סיפר כי מדובר באבקת ביצים איכותית מהולנד, וטוען כי אין סיבה לדאגה בקרב הלקוחות שמא מדובר במוצר לא טבעי: "ראינו עכשיו שיש מחסור גדול, אז חשבנו איך אפשר לעזור. אין פה שום דבר מלאכותי, הכל טבעי. אגב, האבקה לא רק לחביתה, היא לעוגות, לשניצלים, להכל. כמו ביצה לכל דבר".
יובל מטלון, אחד השפים מחברת י.כהן, העלה נקודה בדבר היגיינת המוצר – נושא שהפך לחשוב אף יותר בתקופה זו: "המוצר סטרילי לגמרי, אין חיידקים והכל טבעי. זה מאוד היגייני ונקי, זו הנקודה הכי חשובה. אני מאוד אוהב ביצים אבל היא יוצאת מתרנגולת והיא יותר מלוכלכת".
בכל הנוגע לטעם, מטלון טוען כי אין סיבה לדאגה: "מבחינת הטעם אין הבדל לא במרקם ולא בטעם", ומבחינה בריאותית היא נטולת מייצבים, חומרים משמרים וצבעי מאכל.
שימי ויובל לא הסתפקו בזה אלא תיארו גם את תהליך ייצור האבקה: "לוקחים את הביצה עצמה, איך שהיא, יש בה 75 אחוז מים. מערבבים אותה כמו חביתה ואז מתיזים אותה לתוך מיכל נירוסטה חם. כתוצאה מכך, המים מתאדים והחלמון והחלבון נשארים יבשים. ואז מה שקורה הוא פעולה הפוכה - לוקחים את החומר הקשה ומוסיפים מים עד היווצרות של תערובת ביצה".
האבקה כרגע משווקת אצלם באתר אבל בקרוב מאוד היא תימכר ברשתות השיווק בכל הארץ. המחיר יהיה 25 שקלים ל-150 גרם, שזה בערך 14 ביצים.
חשוב לזכור כי לא ניתן לקבוע כעובדה שהערך התזונתי של אבקת הביצים גבוה יותר משל ביצים רגילות אבל אם המחסור יימשך לא תהיה ברירה אלא לנסות את המוצר.