ביום שני הקרוב (22 ביוני) תחזור הרכבת לפעילות, אחרי שלושה חודשי סגירה, במגבלות נרחבות שיאפשרו לשמור על ריחוק חברתי. בכל רכבת תותר נסיעה של עד 500 נוסעים (כשבשגרה ישנם 800-1,000 מקומות ישיבה ומותרת נסיעה של כ-20% נוספים בעמידה), הזמנת השוברים לרכבת תתאפשר כבר ממחר בשעות הבוקר, לנסיעות שייצאו לדרך ביום שני.

את השוברים לא נוכל להזמין בתחנה, אבל נוכל לשלם עבור הכרטיסים כמו תמיד - בקופות ובמכונות הכרטיסים. לנוסעים לא תתאפשר כניסה לתחנה ללא הצגת שובר כניסה שתואם לזמני הרכבות בתחנה. בנוסף, יידרשו הנוסעים לעטות מסכה לאורך כל הנסיעה. תיאסר שתייה ואכילה ברכבת.

הרכבת חוזרת
רכבת ישראל מתכוננת לחזרה לשגרה
הרכבת חוזרת
ההכנות ברכבת ישראל לפתיחה המחודשת

איך מנפיקים שובר כניסה לרכבת?

באתר רכבת ישראל או באפליקציה –  בוחרים את מסלול נסיעה, תאריך ושעה. אחרי בחירת הנסיעה, תזמינו את שובר הכניסה לרכבת. בדף ההזמנה תמלאו את כל הפרטים האישיים, באופן שיאפשר מעקב במידה שמישהו בנסיעה יימצא חיובי לנגיף. בסיום התהליך תקבלו ברקוד לטלפון הסלולרי או במייל.

במוקד הטלפוני – *5770. אחרי ההזמנה הטלפונית תקבלו את הברקוד לטלפון הסלולרי או במייל.

באמצעות עמדות ההנפקה שייפרו בתחנות מרכזיות ברחבי הארץ

את השובר תתבקשו להדפיס, או להציג באמצעות הטלפון הסלולרי בכניסה לתחנה

אם אתם רוצים לנסוע הלוך ושוב – יש להזמין שובר כניסה לרכבת גם לנסיעה בחזור

האם השובר הכניסה יחליף את כרטיס הנסיעה ברכבת?

שוברי הכניסה מונפקים ללא תשלום ועדיין מחייבים בכרטיס נסיעה, שיש לרכוש לפני העלייה לרכבת. אין שינוי באופן התשלום באמצעות מזומן או רב קו. עם זאת, ללא שובר כניסה תקף לא תתאפשר כניסה לתחנה.

תשלום באשראי ברכבת (צילום: באדיבות רכבת ישראל )
עדיין נצטרך את הרב קו|צילום: באדיבות רכבת ישראל

כמה זמן מראש ניתן להנפיק את השובר כניסה והאם יש הגבלה על מספר השוברים היומיים שנוסע יכול  להנפיק?

הנפקת השובר תתאפשר החל מ-48 שעות ממועד הנסיעה. ניתן להנפיק שובר כניסה אחת לשלוש שעות. לא תתאפשר הזמנה של מספר שוברים לאותה רכבת.

האם ניתן להנפיק מספר שוברים לרכבת מסוימת?

כל נוסע יכול להנפיק שובר אחד בלבד לרכבת ספציפית. נוסעים המעוניינים לנסוע יחדיו (למשל משפחות) ינפיקו שובר כניסה נפרד לכל נוסע.

מה קורה אם איחרתי לרכבת?

השובר אינו תקף לנסיעה אחרת, במידה שאיחרתם תצטרכו להוציא שובר חדש, ותוכלו לעשות זאת במידה שכמות הנוסעים ברכבת הבאה אינה עולה על 500 נוסעים.

איזה הליך נעבור בכניסה לתחנה?

השובר ייבדק אל מול תעודת הזהות שלכם. במקרה של נסיעה משפחתית, כל נוסע יידרש בשובר. בנוסף, הרכבת תפעיל מערך בידוק מוגבר בכניסות לתחנות. המאבטחים של הרכבת יבדקו חום באמצעות מצלמות תרמיות, יתשאלו את הנוסעים וכן יוודאו עטיית מסכה בעת הכניסה לתחנות השונות. במקרה של תסמיני מחלה לא תתאפשר כניסה לתחנות. ברכבת מדגישים שבשל הבדיקות ייתכנו זמני המתנה ארוכים בכניסה לתחנות ולנוסעים מומלץ להקדים את זמן ההגעה לתחנות.

מדידת חום, נגיף הקורונה (צילום: Lek Changply / Shutterstock.com)
מדידת חום ותשאול לפני כל עלייה לרכבת|צילום: Lek Changply / Shutterstock.com

האם כל קווי הרכבת חוזרים לפעילות?

תנועת הרכבות תחזור לסדרה (בשלב זה ללא רכבות הלילה וללא עצירה בנתב"ג), למעט קווים בהם מבוצעות עבודות תשתית שעיקרן ביצוע פרויקט החישמול ובדגש על מסילות טבעת השרון.  לנוסעי הרכבת מומלץ להתעדכן בפרטים המלאים אודות זמני הרכבות, מסלולי הנסיעה, במוקד השירות הטלפוני שמספרו *5770, אתר רכבת ישראל, בפייסבוק.

האם התחנות והרכבות יחוטאו באופן שוטף ובתדירות גבוהה?

ניקיון התחנות והרכבות (בייחוד אזורים רגישים) יבוצע מספר פעמים ביום.

איך אני מקבל זיכוי/ פיצוי ל"רב קו" שרכשתי ולא בוצע בו שימוש בגלל הקורונה?

משרד התחבורה פירסם לציבור את האפשרויות העומדות בפניו לקבלת הזיכוי, ואת אופן הביצוע. למידע המלא ניתן לפנות למוקד משרד התחבורה במספר 8787*.