המסעדנים נקלעו לקשיים גדולים בתקופת הסגר הקורונה וגם בימים אלו הם לאט לאט מנסים לחזור לשגרה בקושי. אבל במקום בו הם הפסידו כסף - בלוגרי האוכל דווקא הצליחו להרוויח.
אחת מהם היא דניאל עמית, שמלמדת את כולם איך מבשלים הצלחה. יש לה כמעט 200 אלף עוקבים באינסטגרם והיא מתרגמת אותם ללא מעט כסף. עמית לא מוכנה לגלות כמה היא מקבלת על כל פוסט, אבל לפי ההערכות בתעשייה היא מרוויח מ-5,000 שקלים לתיוג ועד יותר מ-10,000 שקלים עבור פוסטים.
אחרי שכל הבשלנים הביתיים הלכו לכיוון הבריא, עמית מעדיפה דווקא את האוכל שכולנו אוהבים - פיצות ופסטות וכל מה שפשוט. "יש דברים שאני לא רוצה לעשות למרות שפונים אליי, כמו תוספי תזונה. כולם מצלמים את עצמם עושים ספורט, אוכלים בריא. אני מראה באמת מה שאנשים רוצים ואהובים לאכול". אחד המתכונים הפופולריים שלה נבע בדיוק ממה שכולם חיפשו בקורונה - בישול מהיר ועצלני - פסטה בסיר אחד. המתכון כל כך הצליח, שהיא הצליחה לסגור עוד שיתוף פעולה והפסטה הזו הפכה לתוספת על הפיצה של "פיצה פיל" התל אביבית.
גם השפים גילו את הרשתות החברתיות, אחד מהם הוא שגב משה, שהשיק בתקופת הקורונה סדרת רשת חדשה עם ישראל קטורזה. בסרטונים הוא מלמד את קטורזה לבשל, ומראה לכל מי שצופה - שגם הוא יכול לבשל כמו שף בבית, "היו סרטונים שהגיעו לכמויות אדירות של צפיות, ואפילו קטורזה לאט לאט יודע לבשל", הוא מספר.