השכר הממוצע במשק ירד בחודש מאי כמעט ב-13%, כך פרסמה היום (שלישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. באופן מפתיע מדובר בסוג של בשורות טובות: הירידה בשכר הממוצע היא תוצאה ישירה של חזרת עובדים רבים בעלי שכר נמוך לשוק העבודה, לאחר שפוטרו והוצאו לחל"ת בחודשים הקודמים בשל משבר הקורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בחודש מאי עלה מספר העובדים השכירים במשק ב-15.9% לעומת חודש אפריל. מספר משרות השכיר הגיע ל-3.060 מיליון ועלייה נרשמה בכל ענפי המשק. העלייה הגבוהה ביותר הייתה בענף שירותי האירוח והאוכל - 74.5% משרות נוספות אוישו בתחום זה. בענף האומנות, הבידור והפנאי הייתה עלייה של 66.8%, בענף המסחר עלייה של 29.6% ובענף החקלאות עלייה 19.2%.
במקביל לעלייה במספר המשרות ירד השכר במשק בחודש מאי ב-12.8%. לאחר שבחודש אפריל השכר הממוצע לשכיר במשק היה 12,137 שקלים, בחודש מאי הוא היה רק 11,184 שקלים. הדבר תואם את הנתונים שהוצגו בעבר ולפיהם רבים מהמפוטרים במשבר הקורונה הם בעלי שכר נמוך מהשכר הממוצע.
הסיבה שחזרת העובדים לשוק העבודה משפיעה על חישוב השכר הממוצע היא שדוח הלמ"ס מתבסס רק על הדיווחים החודשיים של המעסיקים למוסד לביטוח לאומי, והוא לא כולל כולל דיווחים על עובדים שנמצאים בחל"ת או שמקבלים דמי אבטלה.
המגמה הצפויה בחודש יוני דומה: עד כה התקבלו קרוב ל-70% מהדיווחים החודשיים של המעסיקים לחודש יוני, ואלו מעידים שגם בחודש זה נמשכה העלייה במספר משרות השכיר. ביוני צפויה עלייה של יותר מ-10% במספר משרות השכיר בכלל המשק, ועלייה משמעותית יותר בענף שירותי אירוח ואוכל ובענף אומנות, בידור ופנאי.