הקורונה היא אירוע לא צפוי אך אינה פוטרת אוטומטית מקיום חוזים - כך עולה מעבודת צוות מיוחד שהוקם לבחינת הנושא. הצוות גיבש המלצות, ובכוונת המדינה לאשר בקרוב את המתווה - כדי לפתור מקרים סבוכים בין לקוחות ובעלי עסקים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הצוות הבין משרדי, שהוקם כדי לבחון את השפעת הקורונה על חוזים, הגיש הבוקר (שלישי) את מסקנותיו למשרד המשפטים. חבריו מצאו שמשבר הקורונה מהווה אירוע בלתי צפוי, והמליצו לצדדים לנהל משא ומתן בתום-לב כדי להתאים חוזים שמימושם נתקל בקשיים לנסיבות שהשתנו.
הצוות פעל על מנת להביא למיתון השפעות המשבר על התקשרויות, להביא להמשך קיומם של חוזים, להפחית את הסכסוכים החוזיים כתוצאה מהקורונה, ואת העומס שיוטל על בתי המשפט. בשל כך הוצע לחוקק הסדרים פרטניים לחוזים בתחום המופעים, אולמות האירועים וגני ילדים פרטיים, ומנגד לא להתערב בחקיקה בענפים מורכבים יותר, כמו שוק השכירות העסקית.
בתחום אולמות האירועים, הצוות ממליץ שהצדדים יפעלו לקיום האירוע במתכונת חלופית, תוך התאמה לנסיבות החדשות. בנוגע לאירועים שלא ניתן לקיים אותם עקב המגבלה - בעלי האולמות יוכלו לשמור סכום בשיעור של 10% מעלות האירוע, עד לגובה של 10,000 שקלים.
בנוגע לאירועים שניתן לקיימם אך במספר משתתפים נמוך יותר מהמוסכם - בעלי האולמות יוכלו לשמור סכום של 15% מעלות האירוע ועד 15,000 שקלים.
בעניין גני הילדים הפרטיים, בשל הסגר שהוטל נוצר חיוב עודף מצד הנהלות הגנים, בשל גביית כספים, עבור ימי לימוד שלא התקיימו בחודשים מרץ עד מאי. הצוות הציע נוסחה לחישוב לפיה גנים ישיבו ימי פעילות או כספים בגין תקופה שבה הגן לא פעל. ימי "הקפסולות" עם החזרה לפעילות, יחשבו כימי עבודה רגילים.
בנוגע למופעי תרבות, על המפיקים לתת לבעלי הכרטיסים כרטיס חלופי במקום הכרטיס למופע שבוטל, הניתן למימוש במשך תקופה של שנה. במידה שהכרטיס לא ימומש בתקופה זו, יינתן זיכוי כספי.
הצוות הורכב מנציגים ממשרדי האוצר והכלכלה, הפרקליטות, בנק ישראל, המועצה הלאומית לכלכלה, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון והרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.
ד"ר אפי צמח וליאת שטרק מהמחלקה למשפט אזרחי, שכתבו את הדוח, המליצו שלשר המשפטים תינתן סמכות לקבוע הסדרים פרטניים נוספים, נוכח נזקים שעלולים להיגרם בגל התחלואה השני וביחס לשווקים נוספים שנדרשים להסדרה.