ההסתדרות הכריזה היום (ראשון) על סכסוך עבודה כללי במשק עד שלא ייפתר נושא ימי הבידוד, בניסיון נואש "לנער" את הפוליטיקאים שלנו. ההכרזה מגיעה לאחר שכבר שבוע וחצי אין שום מדיניות לגבי התשלום על ימי הבידוד, ולמרות שלכולם ברור שעובד שלא ישלמו לו על בידוד – ימשיך להגיע לעבודה גם אם הוא עלול להיות חולה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סאגת ימי הבידוד הולכת ומסתבכת ובישראל כמו בישראל, במקום שההחלטות יתקבלו בצורה מקצועית ומסודרת, אינטרסים פוליטיים מייצרים בעיות שלא ברור איך הגענו אליהן. לפי ההנחיה שהוציא משרד הבריאות בתחילת המשבר, עובד שנכנס לבידוד היה יכול לנצל את כל ימי המחלה שלו על ימי בידוד. כלומר, המעסיקים היו אמורים לשלם את כל ימי הבידוד של העובדים שהחזיקו בכמות מספיקה של ימי מחלה, ולעובדים שלא החזיקו בימי מחלה לא נמצא פתרון.
רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים, עתר לבג"ץ נגד המתווה בשם המעסיקים והמתווה נפסל. במשרד האוצר ישבו שבועות ארוכים עם ההסתדרות ועם נשיאות המעסיקים, בניסיון להגיע לפתרון. בסופו של דבר הוחלט שעובדים ינצלו את ימי המחלה שלהם על ימי הבידוד ויקבלו תשלום באופן הבא: ביום הראשון של הבידוד העובד לא יקבל תשלום, ביום השני והשלישי העובד יקבל 50% משכרו מהמעסיק, ובימים הנותרים העובד יקבל תשלום מלא, והמדינה תחזיר למעסיק 50% מהשכר. כמו כן הוסכם על מתווה תשלום לעובד שלא נותרו לו ימי מחלה
המתווה עבר בקריאה ראשונה בכנסת והגיע לוועדת העבודה והרווחה. משם הוא היה אמור לעבור לקריאה שנייה ושלישית, אבל זה לא קרה - חיים כץ, יו"ר הוועדה, דרש לשנות את המתווה כך שהמדינה תישא בעלות כל ימי הבידוד, וכי עסקים קטנים של עד 23 עובדים יוחרגו מההסדר.
יש לציין שעוד לפני שהמתווה הגיע לכנסת, הכריז שר האוצר כ"ץ על כוונתו לשפר את השתתפות המדינה בעלויות של עסקים עד 10 עובדים. למרות זאת, יו"ר הוועדה חיים כץ עצר את הדיון מבלי להעלות את המתווה להצבעה ובינתיים, מאז 29.10 עת נכנסה החלטת בג"ץ לתוקף – אין שום החלטה לגבי תשלום ימי הבידוד. פשוט לא ברור מי משלם אותם. בסוף לכולם ברור שאם עובד לא יקבל תשלום על ימי בידוד הוא לא יישאר בבידוד. הקפאת החוק אם כן, פוגעת בציבור כולו ובמאבק שלו בנגיף.
כשפתרון לא נראה באופק, החליטו מוסדות ההסתדרות לאשר את בקשתו של יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד ולהכריז על סכסוך עבודה כללי במשק. "המאבק הוא למען כל העובדים בכל רחבי מדינת ישראל, ובפרט למען העובדים המוחלשים", מסר בר-דוד בהכרזתו על סכסוך העבודה. "זהו אינו מאבק רק של העובדים המאוגדים. המתווה לתשלום ימי הבידוד אליו הגענו הוא מאוזן ולא נותן פתח לניצול, וחבל שהוא הפך לפארסה על גב העובדים שנותרו חשופים".
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "הסדרת סוגיית ימי הבידוד נמצאת בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, שלצערנו לא אישרה את ההסכם שהושג בין המדינה, ההסתדרות והמעסיקים, למרות שמשרד האוצר הסכים לבצע צעדים נוספים לטובת העסקים הקטנים".