שוק העבודה במשבר: כמעט מיליון מובטלים היו בישראל בעיצומו של הסגר השני על פי נתונים שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הנתונים מתייחסים לסקר כוח אדם של הלמ"ס שבוצע במחצית הראשונה של חודש אוקטובר, לפני ההקלות הראשונות בסגר שנכנסו לתוקף ב-18 באוקטובר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שיעור האבטלה לפי אותו הסקר נאמד ב-22.7%, כלומר 937.5 אלף בני אדם. מדובר בנתון שמתייחס למי שלא משתתפים בכוח העבודה בעקבות המשבר, מי שפוטרו וכן מי שנמצאים בחל"ת. זו עלייה חדה מהמחצית השנייה של חודש ספטמבר, אז החל אפקט הסגר, ושיעור האבטלה עמד על 19.1%, כלומר 767.4 אלף אנשים.
הסגר השני פגע הרבה יותר בנשים
המשמעות המספרית היא שכ-170 אלף ישראלים נוספים הפכו למובטלים בתוך שבועיים בלבד בתחילת חודש אוקטובר. גם בנתון של המפוטרים הייתה עלייה מ-4.2% ל-5.1%, תוספת של כ-40 אלף מפוטרים חדשים.
סקר כוח אדם של הלמ"ס מתבצע בקרב כ-10,000 בני 15 ומעלה. הסקר גם מאפשר פילוח של נתוני האבטלה לפי מין. התמונה שעולה ממנו גם במחצית השנייה של ספטמבר וגם כעת במחצית הראשונה של אוקטובר, היא שהסגר השני גרם לעלייה משמעותית הרבה יותר באבטלה בקרב נשים מאשר בקרב גברים.
נזכיר כי הלמ"ס אינו הגוף היחיד המפרסם בישראל נתוני אבטלה, ישנם שלושה גופים כאלו – המוסד לביטוח לאומי, שירות התעסוקה והלמ"ס. הנתונים שונים מאוד בין הגופים השונים. בשירות התעסוקה, שם מונים את מספר דורשי העבודה שנרשמו בשירות, עמד הנתון בסוף השבוע שעבר על 966,802 דורשי עבודה.