אין מאכל שהישראלים אוהבים כמו חומוס, וברוב הבתים מחזיקים תמיד קופסה של חומוס קנוי במקרר. הוא אומנם לא משתווה לדבר האמיתי, אבל הוא בהחלט מספק. השפים של "תוכנית חיסכון", רן שמואלי ממסעדת "קלארו", השף טל סילו, והשף בנצי ארבל ממסעדת "כפרה מיו", ערכו מבחן טעימות עיוור של סלטי החומוס הקנויים וענו על השאלה הגדולה: איזה מותג חומוס הכי טעים? בין שני המותגים הפופולריים ביותר יש מנצחת ברורה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במקום הראשון: צבר – 14 שקלים
את המקום הראשון והמכובד במבחן החומוסים קיבל חומוס צבר המוכר והפופולרי בקרב הישראלים. השפים הסבירו כי מדובר בחומוס טוב, מאוזן בטעמים, בעל טעם טוב וצבע יפה, מעט בוהק יותר מאחרים, דבר שמעיד על איכותו.
מקום 2: שופרסל – 10 שקלים
החומוס של המותג הפרטי של שופרסל היה טעים לשפים שלנו, אך חלקם טענו שהוא מעט חמוץ מדי. השפים הסבירו שמדובר בחומוס סמיך יותר מהחומוס של צבר ואהבו את העובדה שיש בו חתיכות קטנות של חומוס שלא נטחן עד הסוף: "זה מוסיף לטעם, מרגישים יותר חומוס".
מקום 3: אחלה – 14 שקלים
השפים לא התלהבו מהמותג הפופולרי "חומוס אחלה". לטענתם מדובר במוצר סביר בלבד הן מבחינת הטעם, הן מבחינת הצבע והן מבחינת המרקם. עם זאת, הם הבהירו כי מורגש טעם לוואי כלשהו ושהוא מעט חמוץ מדי ולא מאוזן.
מקום 4: שמיר – 14 שקלים
השפים אהבו את החומוס של סלטי שמיר, אך לטענתם לא בטוח שמדובר בחומוס, אלא טחינה עם מעט חומוס. הטעם אומנם עשיר וטעים, וברור שריבוי טחינה זה דבר שיש מאחוריו כוונות טובות - "אבל זה לא חומוס, הוא רך מדי, הצבע שלו בהיר מדי".
מקום אחרון: אסלי – 13 שקלים
עם הטעימה הראשונה של חומוס אסלי השפים הבהירו: "חומוס לא טוב". המרקם לטענתם היה יציקתי מדי והטעמים לא מאוזנים.
*המחירים המצוינים בכתבה הינם מחירים ל-1 ק"ג.