למרות הערכים התזונתיים הבעייתיים עד מאוד - המקררים ברשתות השיווק עמוסים בשלל מותגים של מלאווח שמבטיחים להרגיש כמו הדבר האמיתי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
זו בדיוק הסיבה שנתנו לשפים שלנו - טל כהן, שף "סילו", גולן גורפינקל, שף "דלאל" ורן שמואלי מ"קלארו" - לטגן ולדרג. איפה גילו הכי הרבה מרגרינה ואצל מי הבצק האיכותי ביותר?
במקום הראשון: שלושת האופים, 10 שקלים
"רואים ששלושתם עבדו על המלאווח הזה", הודיע השף גורפינקל. השפים ציינו שבמלאווח שכבש בקלות את המקום הראשון לא מרגישים טעם חזק של מרגרינה, אבל כן שומני במידה. העלים מחולקים יפה ואין טעם בצקי מדי. אפילו את צליל בציעתו הם מציינים לטובה: "כשתשמעו אותו תגידו וואו".
במקום השני: צנעני, 18 שקלים
השף טל כהן חושב שמדובר במוצר עם טעם טוב וקריספיות נהדרת. השף שמואלי ציין שלטעמו יש בו פחות סוכר: "אני אוהב את זה. מלאווח לא רע בכלל".
במקום השלישי: שופרסל, 11 שקלים
השפים הסכימו שמדובר במוצר טוב, אבל פחות מהאחרים. לטעמם, המלאווח פחות אוורירי ופחות מתוק משהיה צריך להיות, והדפים לא נפתחו באפייה כמו שצריך.
במקום הרביעי: ינון, 14 שקלים
אחד המותגים אליו השפים התחברו פחות. לדבריהם, חסר בו גם מליחות וגם מתיקות, ומורגש גם החוסר בהפרדה בין העלים בתוך הבצק עצמו. טל כהן טען שהמוצר הזה "פריך כמו עוגייה ולא כמו מלאווח". רן שמואלי סיכם: "זה לא מלאווח".
במקום החמישי: מעדנות, 17 שקלים
השפים מאוד הופתעו לגלות שדווקא המותג הכי מוכר, וגם כמעט הכי יקר, אכזב אותם כל כך והגיע למקום שלפני האחרון. בבציעה הוא נשמע להם טוב, וגם הרגיש להם דק יותר מהאחרים. אבל לטענתם יש לו בעיה באיזון בטעמים: בין כמות הסוכר לכמות המלח. טל כהן: "משהו בטעם לא עובר לי, אני לא בטוח שזה מלאווח בכלל".
במקום האחרון: חמסי, 16 שקלים
פה אחד הסכימו השפים שמדובר במוצר הכי פחות טוב שטעמו. טל כהן. לדבריהם, החיסרון בשומן מורגש מאוד, ומעניק למלאווח טעם של עוגיות. הם ביקרו גם את רמת הפריכות של הבצק וטענו שהיא לא מספקת.