לפעמים אין דבר שמתחשק יותר מסנדוויץ' טוב עם חסה, מלפפון חמוץ עגבנייה, נקניקים, וביניהם איך לא - הפסטרמה. השפים של "תוכנית חיסכון", רן שמואלי ממסעדת "קלארו", ויקטור קלוגר, וגולן גורפינקל ממסעדת "דלאל", ערכו מבחן טעימות עיוור של פסטרמות בטעם ברביקיו וענו על השאלה: איזה מותג פסטרמה הכי טעים? בנוסף נתנו לקרן אן גיימן, התזונאית הקלינית, לברר איזה מהן הכי בריאה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במקום הראשון: טירת צבי - 29 שקלים
השפים טענו שלפסטרמה של טירת צבי יש מראה טבעי של בשר. לטענתם לפסטרמה היה גם טעם בשרי יותר, ואמנם לא הורגש טעם של ברביקיו אבל הורגש בבירור טעם של חזה הודו.
מקום ראשון גם במבחן הבריאות.
מקום 2: שופרסל - 19 שקלים
על הפסטרמה של שופרסל אמרו השפים שמורגש טעם חלש של ברביקיו, ובמרקם מרגישים חזה עוף יותר טבעי.
מקום שלישי במבחן הבריאות.
מקום 3: רמי לוי -22 שקלים
הפסטרמה של רמי לוי הייתה בבירור מתוקה מידי לטענת השפים וכלל לא הורגש בה טעם הברביקיו.
מקום אחרון במבחן הבריאות.
מקום 4: יחיעם - 20 שקלים
לפסטרמה של יחיעם הייתה בעיה במרקם: הפסטרמה הייתה יבשה מאוד, ואמנם היה לה ריח של ברביקיו מעושן, אבל לא היה טעם של הודו.
מקום שני במבחן הבריאות.
מקום אחרון: זוגלובק - 27 שקלים
על הפסטרמה של זוגלובק לשפים לא היו מחמאות: לטענתם היא לא טעימה, בעלת מרקם רטוב לא נעים עם מים שיוצאים מהנקניק. "כשאתה אוכל משהו שאומרים עליו 'ברביקיו' אתה רוצה שלפחות הוא יזכיר בטעמים, זה לא המקרה". בנוסף השפים טענו שיש לפסטרמה גם טעם לוואי נוסף ולא טעים.
מקום רביעי במבחן הבריאות.