"שניצלים זה טעם של בית", אומר השף רן שמואלי ממסעדת "קלארו", וקשה להתווכח איתו. ארוחת צהריים ישראלית ממוצעת תכלול לא פעם שניצל כמנה עיקרית וקשה למצוא את הילד שיסרב לחזה העוף המצופה והמטוגן הזה. ובכל זאת, לא לכל ההורים יש זמן, כוח או רצון לעמוד במטבח באמצע היום ולהתחיל לטגן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
זו בדיוק הסיבה שנתנו לשפים שלנו - טל כהן, שף "סילו", גולן גורפינקל, שף "דלאל" ושמואלי - לבדוק את החלופה התעשייתית: השניצלונים הקפואים. מי הכי טעים, במי לא מרגישים בכלל עוף ומי נותן את המחיר הטוב ביותר? בדיקת "תוכנית חיסכון".
במקום הראשון: עוף טוב
הדבר הראשון שעליו הסכימו השפים הא שמדובר בעוף אמיתי, כלומר רצועות קטנות של חזה עוף שצופה וטוגן. לטענת השפים מדובר במוצר קריספי וטעים שעומד בציפיות ובהחלט מתחרה בשניצל המקורי. המחיר לא זול, 34.9 שקלים, אך זה כנראה שווה את זה.
במקום השני: קהילות
אם תרצו שניצל קפוא במחיר זול במיוחד, זו כנראה הבחירה בשבילכם. ב-16.9 שקלים בלבד תקבלו שניצל שעשוי מחזה עוף לא מעובד, נגיס ומוצלח. לטענת השפים מדובר בשניצל טוב מאוד, עם "טעם של עוף" וציפוי מדויק.
מקום שלישי: מאמאעוף
פה אנחנו עוברים לשניצלים הקפואים שאינם עשויים מנתחי חזה עוף שלמים, אלא מעוף מעובד, כלומר - עוף טחון שמהודק לצורת שניצלונים. טיפ מהשפים - אם אתם מקבלים שניצלונים שנראים כולם בדיוק אותו דבר, באותה צורה, ככל הנראה מדובר בשניצלונים מעובדים.
מתך השניצלונים המעובדים, השניצל של מאמאעוף קיבל אצל השפים שלנו את המקום הראשון, אך כולם הבהירו שהיו מעדיפים לאכול שניצל מחזה עוף. והמחיר? 36.9 שקלים.
מקום רביעי: עטרה
מקום אחד לפני האחרון נמצאים השניצלונים של עטרה שעולים 24.9 שקלים. מדובר במוצר מעובד, יבש ולטענת שמואלי גם קטן מידי - "זה שניצלונים בייבי, ואז יש הרבה מאוד ציפוי על מעט מאוד כאילו עוף". למה "כאילו עוף"? לטענת שמואלי אמנם יש בשניצל הקפוא של עטרה עוף, אבל יש בו גם חומרים אחרים שטעמם מורגש.
מקום אחרון: גלאט עוף
במחיר הגבוה ביותר - 59.9 שקלים - תקבלו שניצלונים שהוציאו תגובות מזועזעות מהשפים שלנו. "מדובר בגומי", הם חזרו ואמרו, והבהירו שמרכיב כמו עמילן או ג'לטין הוכנס לשניצלונים והוא מורגש בצורה בלתי נעימה. "אתה רואה את הצמיגיות שלו? זה נורא ואיום, זה גומי".
"שניצל זה בין המאכלים היחידים שאתה מתגעגע אליהם", סיכם שמואלי, "שניצלים של הבית. אז לשלושת האחרונים, הם מעובדים, אין למה להתגעגע, שני הראשונים הם היחידים שהם באמת איזשהו עוף".