אין כמו עוגת שמרים שוקולד חמה ביום חורף קר, לצד קפה טוב או תה, כנשנוש של אחר הצהריים או כקינוח מנחם בתום ארוחה טובה. מצד שני - למי יש כוח להכין בצק שמרים, לקוות שהוא יתפח כמו שצריך ולהתפלל שהיחס בין המילוי לבצק לא יאכזב את האורחים? בדיוק בשביל זה השפים של "תוכנית חיסכון", רן שמואלי ממסעדת "קלארו", השף-קונדיטור אייל רווח, והשפית-קונדיטור סאני דרעי, מקבוצת "טורקיז", ערכו מבחן טעימות עיוור של עוגות שמרים מ-6 מאפיות מוכרות: אז אייזה מותג ניצח?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במקום הראשון: בוטיק סנטרל - 44 שקלים
השפים אהבו מאוד את עוגת השמרים שוקולד של בוטיק סנטרל, הרשת התל אביבית שהחלה כמותג קטן והיום כבר ניתן למצוא את סניפיה במקומות שונים במרכז הארץ ואף בירושלים. "אני אוהבת עוגות כאלה", טענה סאני. העוגה לא הייתה מתוקה מידי, לטענת השפים הייתה בה גם קראנצ'יות וגם רכות, ובמילוי הורגש גם הקקאו שנתן את הממרח הנוזלי, וגם חתיכות של שוקולד.
מקום 2: לחמים - 46 שקלים
על העוגה של מאפיית לחמים הסכימו השפים שמדובר ב"עוגה של פעם". אמנם הורגש לטענתם שהמילוי עשוי ממרח שוקולד, אולי אפילו "שוקולד השחר", אך עם חתיכות השוקולד שהוכנסו פנימה ואיכות הבצק, העוגה הצליחה להגיע למקום השני והמכובד.
מקום 3: טלר - 38 שקלים
על עוגת השמרים של טלר אמרו השפים כי מדובר בעוגת השמרים הכי פשוטה שניתן להכין, אך זו לאו דווקא ביקורת. העוגה לטענתם הייתה מאוד בצקית ולא היה בה הרבה מילוי.
מקום 4: לחם ארז – 42 שקלים
"כשאנחנו בוחנים עוגות שמרים אנחנו רוצים לקחת חתיכה וישר אחריה לרצות עוד חתיכה", הסבירו השפים. "מהעוגה הזו אי אפשר לקחת עוד חתיכה". השפים טענו שאמנם יש הרבה מלית אך השוקולד לא מרגיש איכותי במיוחד אלא יותר כמו ממרח תעשייתי. בנוסף לעוגה היה קצת טעם לוואי, והיא הייתה מתוקה מידי וכבדה מידי.
מקום 5: רולדין - 44 שקלים
בעוגה של רולדין השפים ראו מיד שהייתה בעיה בצורת האפייה: היא לא נאפתה בטמפרטורה נכונה, ולכן מבחוץ היא אפויה מידי ומבפנים היא לא אפויה מספיק, בגלל זה היא גם צנחה. בצק לא אפוי, לדעת השפים, הוא דבר שלא ייעשה בעוגות שמרים. בנוסף, מילוי השוקולד עצמו לא היה טעים במיוחד.
מקום אחרון: מתוקה - 42 שקלים
בגזרת המילוי השפים הסכימו שלעוגת השמרים של מתוקה היה טעם של שוקולד לא איכותי. העוגה הייתה מתוקה בצורה לא נעימה ומעט מרירה עם טעם לוואי. השפים החליטו שהעוגה לא טובה, מרמת הטכניקה של העבודה שלא הייתה נכונה ועד חומרי הגלם.
"זה נראה מאוד פשוט להכין עוגת שמרים שוקולד", סיכם השף שמואלי. "אבל זה לא, צריך להיות מאוד מדויק בהרבה מאוד פרמטרים".