ההמבורגרים הטבעוניים הפכו להיות הדבר החם בעולם הקולינריה התעשייתית - מספרם ההולך ועולה של אנשים שבוחרים באורח חיים צמחוני מעלה את הביקוש לתחליפים איכותיים למנות הפופולריות ביותר. המבורגר מן הצומח הוא אחד מהן ואכן, כל החברות הגדולות משקיעות בפיתוחים של המוצר הזה, חלקן ישראליות ומקומיות. השפים של "תוכנית חיסכון", רן שמואלי ממסעדת "קלארו", טל כהן ממסעדת "סילו", ובנצי ארבל ממסעדת "כפרה מיו", ערכו מבחן טעימות וענו על השאלה - איזה המבורגר הכי טעים?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוד לפני שטועמים המבורגרים צריך לדעת איך לעשות אותם נכון. צורת העשייה של המבורגר טבעוני היא שונה מזו של המבורגר בשרי: בהמבורגר רגיל מכינים אותו על אש גבוהה, כי לא אכפת לנו שייחרך קצת בצדדים - זה בסך הכול טעים. בהמבורגר טבעוני חייבים לשמור על אש בינונית-קטנה, להזיז אותו כל הזמן על המחבת ולהשגיח - כי פה החריכה לא טעימה. בנוסף בהמבורגר טבעוני יש רק מידת עשייה אחת.
במקום הראשון: ביונד מיט - 35 שקלים
השפים הסכימו שבהמבורגר של "ביונד" יש טעם מעט בשרי, שמדמה קציצת המבורגר. גם המרקם שלו היה המועדף על השפים, הזכיר לטענתם בשר בקר טחון בינוני.
במקום השני: זוגלובק - 35 שקלים
ההמבורגר הטבעוני של זוגלובק הוא פיתוח ישראלי, ולטענת השפים היה טוב באופן יחסי. הוא מצליח לדמות מרקם של בשר, ופחות יבש מההמבורגרים שדורגו אחריו. המרקם שלו הוא מרקם של בשר טחון דק, אם כי הצבע נראה מלאכותי.
במקום השלישי: סנסשיונל טבעול - 35 שקלים
לגבי הקציצה של טבעול התגלעה חוסר הסכמה בין השופטים: בעוד כהן חשב שמדובר בהמבורגר יחסית טוב הן בהיבט הטעם, שמואלי וארבל טענו שיש בו מתיקות מוזרה ולא מתאימה. בנוסף השפים הסכימו שבהיבט המרקם מדובר בקציצה אוורירית ויבשה נורא.
במקום האחרון: שגב - 30 שקלים
סיכום השופטים לגבי המבורגר הטבעוני של שגב הוא: "יבש, קשה ולא טעים". לטענתם אפילו לביבת ירק אי אפשר לקרוא לו, שכן ניכר שאין בקציצה ירק, אלא רק קטניות טחונות ודחוסות.