כשבוחנים אורז בסמטי הטעם לא מספיק, צריך להיות גם ריח טוב ואגוזי ומרקם נעים אך מפורק מעט. בשביל להשיג את כל הדברים האלה צריך לקנות אורז טוב ואז להכין אותו נכון בבית: אורז צריך להיות מבושל הרבה זמן ולהיטגן בהתחלה כדי להוציא ממנו את הטעמים ולמעשה "לפתוח" אותו. השפים של "תוכנית חיסכון", רן שמואלי ממסעדת "קלארו", גולן גורפינקל ממסעדת "דלאל" ובנצי ארבל ממסעדת "כפרה מיו" ערכו מבחן טעימות וענו על השאלה - איזה אורז הכי טעים?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במקום הראשון: סוגת - 14 שקלים
"כשאתה פותח סיר אורז, המפגש הראשוני עם הריח הוא תחילתה של ידידות מופלאה – או שלא", מסביר גורפינקל וטוען שבמקרה של האורז של סוגת זו אכן תחילתה של ידידות. האורז נפתח, יש לו טעם אגוזי, ובאופן כללי יש לו הרבה יותר טעם משאר מותגי האורז שנטעמו. "זה אורז שאתה לוקח ביס, הולך 4 צעדים מהסיר וחוזר לקחת עוד ביס", סיכם גורפנקל.
במקום השני: טילדה - 21 שקלים
האורז של טילדה בעל צבע שנהבי יותר ממותגי האורז שדורגו אחריו, ולטענת השפים הוא הגיב טוב יותר לבישול ובאופן כללי הוא פשוט יותר טעים.
במקום השלישי: אבאל - 11 שקלים
לטענת השפים האורז של אבאל הוא אורז טעים, הגרגירים יצאו אחד-אחד, ובמקרם הוא נשבר ולא נחצה, כלומר בביס הוא נשבר ל-4 חתיכות ולא נחצה ל-2. השפים הסבירו כי זה למעשה סיפורו של האורז הבסמטי, משום שהוא ארוך באופן מיוחד.
במקום הרביעי: אהרוני - 10 שקלים
לאורז של אהרוני יש טעם קצת יותר עמילני מהאחרים והוא גם ארוך יותר מהם. הוא אמנם היה טעים, אך לא בצורה מיוחדת.
מקום אחרון: מאסטר שף - 11 שקלים
האורז של מאסטר שף היה "שטוח מידי" לדעת השפים. הבישול שלו לא הוציא ממנו את אותו ריח אגוזי ולטענת השפים לאורז לא היה המרקם הנעים שיש לאורז טוב.