סלט קצוץ, קצת מלח ופלפל, לימון וכמובן, מלך המסיבה - שמן הזית: אין מטבח ישראלי שלא תמצאו בו את הנוזל הזהוב עם הטעם הייחודי, שמוסיף ניחוח ים-תיכוני לכל מאכל. זה אחד המרכיבים הבסיסיים ביותר במטבח שלנו ולכן רק ראוי שנבדוק איזה מהמותגים מציע את השמן הטוב ביותר. בדיוק בשבילכם השפים שלנו, רן שמואלי ממסעדת "קלארו", טל כהן ממסעדת "סילו", וגולן גורפינקל ממסעדת "דלאל", ערכו מבחן טעימות וענו על השאלה - איזה שמן הכי טעים?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השפים טעמו שמני זית בכבישה קרה, עד רמת חומציות 0.8, וציינו כי הממצאים לא יהיו תקפים גם בשנה הבאה: "כל שנה הזיתים עוברים חורף אחר, כמות משקעים אחרת, ולכן יש לשמן טעם אחר".
במקום הראשון: עץ הזית – 30 שקלים
שמן הזית של עץ הזית היה השמן האחרון שטעמו השפים, והם אהבו אותו במיוחד. "זו הפעם הראשונה שממש מתפוצצות לי הארומות של הזית", הבהיר שמואלי. "אני כמעט בטוח שזה זית סורי, אתה ממש מרגיש שאתה אוכל זיתים, מלא טעמים נפתחים". עוד ציינו השפים שהצבע של השמן לא מעיד על טיבו, והציגו את הצבע הבהיר יחסית של השמן שנבחר למקום הראשון.
במקום השני: יד מרדכי – 34 שקלים
השפים קבעו כי מדובר בשמן זית טעים, שמריח טוב, וללא המרירות החזקה שמורגשת לעיתים לאחר הטעימה. "שמן נחמד, לא קיצוני טעים או קיצוני לא טעים", סיכמו. לשמן זית טוב יש ריח של דשא.
במקום השלישי: זיתא – 30 שקלים
השמן של זיתא היה "טיפה יותר אגרסיבי" משמני הזית במקום הראשון והשני, לטענת השפים, שלא התלהבו מהטעם במיוחד. "אחרי שאתה בולע ומחכה חצי דקה, אתה מתחיל להרגיש את החריפות שלו", אמרו.
מקום רביעי: שופרסל – 30 שקלים
על שמן הזית של שופרסל טענו השפים כי מורגש שהוא עשוי מזיתים שנקטפו קצת מאוחר מדי: "הם בילו קצת יותר מדי על העץ ויש בו חריפות לא בריאה, זה נותן את הטעם של פרי בשל מדי". שמן הזית היה מאוד שטוח בטעם שלו, והחריפות אחרי הבליעה הייתה חזקה מדי.
מקום אחרון: בורחס – 33 שקלים
השפים טענו, שלשמן הזית של בורחס היה טעם מאוד אגרסיבי, מריר ושטוח: "אפילו אין את החריפות בסוף, אין ארומטיות, הוא אגרסיבי ובלי הצדקה".