לפעמים כל מה שאדם רוצה זה "פיתה שווארמה" - קצת חומוס, סלט קצוץ, טחינה והרבה בשר צלוי שנופל הישר מהשיפוד הרותח לתוך ענן הבצק שאנחנו נוהגים לקרוא לו פיתה. הפעם במבחן הטעימה העיוורת, השפים של "תוכנית חיסכון" קיבלו בדיוק את זה. טל כהן, שף "סילו", גולן גורפינקל, שף "דלאל" ורן שמואלי מ"קלארו", קיבלו 4 מנות שווארמה מ-4 מקומות פופולריים במיוחד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוד לפני שנתחיל כדאי לצטט את שמואלי, שהבהיר בסוף המבחן: "שווארמה זה מסוג הדברים שאם אתה פעם אחת אוכל מנה טובה זה נצרב לך, ואתה תמיד רוצה לחזור לשם, היום זה לא קרה לי - אני מודה".
במקום הראשון: יאשקה – 39 שקלים
הדבר הראשון שהשפים שמו לב אליו הוא דווקא המעטפת: הפיתה לטענתם הייתה פשוט מעולה, טעימה ונעימה. גם הבשר היה לשפם שלנו טעים מאוד, אבל לא היה מספיק ממנו. באופן כללי השפים העירו לגב הפרופורציות של המנה: עודף סלטים ותוספות ומחסור מסוים בבשר. עם זאת, הם ציינו שהפיתות לא היו אחידות, ולכן יש כאלה שקיבלו מנה מספקת יותר.
במקום השני: דבוש – 39 שקלים
כבר כשמסתכלים על המנה שמקבלים בדבוש רואים את הנדיבות - הפיתה עולה על גדותיה בבשר, או אם נצטט את השפים שלנו: "פה הם פינקו". הבעיה: הביס יבש, חסר בפיתה מעט רטיבות, אם מהשומן של הבשר או מסלטים וטחינה.
במקום השלישי: הקוסם – 40 שקלים
המנה הכי מפורסמת בתל אביב, וגם הכי יקרה, לא קיבלה מחמאות מהשפים שלנו. ראשית הם שמו לב למרקם שהיה בעייתי: מאוד רק וחסר את הקריספיות שאתה מצפה שתהיה בשווארמה על שיפוד. בנוסף הבשר לא הגיע בחתיכות מכובדות אלא היה קצת מפורר. לגבי הטעם השופטים טענו שזה לא אחיד, יש חלקים מלוחים מידי ויש חלקים סבירים, אך בכל מקרה לא מדובר במנה טובה במיוחד.
במקום האחרון: שמש – 39 שקלים
הפיתה של שמש מתאפיינת בצורה מיוחדת, היא לא עגולה אלא מרובעת. יש לציין שהשפים שלנו מאוד לא התלהבו מהשינוי הזה: "הפינות מיותרות, לא נכנס לשם שום דבר אז בשביל מה?". כשהגיעו לדבר על הטעם השפים כמעט הזדעזעו: "זה על סף הלא אכיל, זה יבש, השווארמה בילתה יותר מידי זמן על השיפוד, זה מלוח נורא, הבשר נמתח והוא לא רך ונימוח בפה, יש תחושה של גידים בביס".