סטפן תומאס, מתכנת גרמני מסן פרנסיסקו, לא האמין שזה קרה לו. לפני כעשור, הוא קיבל מאחד הלקוחות שלו 7,002 מטבעות ביטקוין, בתמורה לסרטון שבו הסביר כיצד עובד המטבע הווירטואלי. ערכו של הביטקוין היה אז 5 דולרים בלבד, ואילו היום הוא שווה 37 אלף דולרים. הכסף, בשווי כולל של 260 מיליון דולרים, נמצא בארנק אלקטרוני שנעול בתוך דיסק און קי מוצפן - אך תומאס שכח את הסיסמה ולא יכול להגיע לכסף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כדי לקבל גישה להחסן הנייד מותרים 10 ניסיונות, לפני שהוא יינעל וכל החומר שנמצא עליו יימחק. תומאס ניצל 8 מתוכם אך נכשל. "כתבתי את הסיסמה איפשהו, אבל זה היה לפני הרבה זמן ותאמין לי שניסיתי הכול כדי לשחזר אותה", סיפר. "שכבתי במיטה וניסיתי לחשוב על דרכים להיזכר, אבל זה לא עבד. ניסיתי עוד כמה דרכים, אבל גם הן לא עבדו".
בריאיון לניו יורק טיימס, תומאס שיתף את הקוראים במה שעובר עליו: "קיבלתי המלצות על כל מיני מתקשרים ונביאים. מישהו אפילו שאל אותי אם ניסיתי את המילה 'סיסמה' כצופן", אמר בחיוך. על פי הערכות, טעויות מהסוג הזה גרמו לאובדן של 140 מיליארד דולר ברחבי העולם.
"בביטקוין כל אחד הוא הבנק של עצמו", אומר מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי. "כל אחד אחראי לשמור על הכספים שלו. מכיוון שאין מישהו ששולט בביטקוין, לא ניתן לפנות אליו כדי לשחזר משהו". הוא ממליץ למשקיעים לשמור ולגבות את המידע שלהם בכמה דרכים, כך שתמיד יוכלו לגשת למידע.