השסע מעמיק: בצל מבצע "שומר החומות" וההתפרעויות ברחבי הארץ, חברת התקשורת סלקום פרסמה היום (שלישי) הודעה על שביתה של שעה מהעבודה, במחאה ערבית-יהודית הקוראת ל"דו-קיום, אחווה ואהבת חינם". התזמון של המחאה, גרם לרבים לחשוב כי מדובר בשביתת הזדהות עם השביתה בחברה הערבית וברשות הפלסטינית. הדבר עורר ביקורת רבה וגל של ניתוקים מצד צרכנים רבים שראו בכך "הזדהות עם האויב".
חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' אף הגדיל לעשות, ושיתף את כרזת השביתה עם הכיתוב: "סלקום מתנתקת מעם ישראל, עם ישראל מתנתק מסלקום". בסלקום מיהרו להבהיר כי מדובר במחאה נפרדת, והתנצלו על "התזמון השגוי". מוקדם יותר פורסם כי עובדים ערבים שביקשו לשבות היום פוטרו מעבודתם.
בכרזה שפרסמה חברת סלקום נכתב: "מחר יום ג' נפסיק את העבודה בסלקום לשעה של מחאה! נצא החוצה לעמוד ביחד כולנו – בעד דו קיון, אחווה ואהבת חינם. אל תתנו לקומץ קיצוניים לקבוע לנו את סדר היום! מה שאנחנו עושים היום קובע את המציאות של כולנו מחר!". בסוף הכרזה הוסיפו את ההאשטג: "#תנו_לחיות_ביחד_בשקט".
ההכרזה על המחאה עוררה סערה של ממש. תחילה שיתף אותה ח"כ סמוטריץ' וקרא להתנתקות משירותי החברה. לאחר מכן הודיעו ראשי רשויות מקומיות ביהודה ושומרון כי יפעלו להתנתק מהחברה.
ראש המועצה האזורית בנימין, ישראל גנץ, פנה למנכ"ל חברת סלקום, אבי גבאי, והודיע לו כי הורה לסיים את התקשרות המועצה עם החברה בשל "הזדהותה עם שביתת אוייבי ישראל". גנץ קרא גם לתושבים לעשות כך, ואליו הצטרפה גם החברה לפיתוח בנימין שנקטה בצעד דומה.
"נדהמתי לגלות כי סלקום הצטרפה באופן סמלי לשביתה שבה פתחו גורמים עויינים מהחברה הערבית בישראל", כתב ישראל גנץ למנכ"ל סלקום. "להזכירך, השביתה עליה הכריזה ועדת המעקב של הציבור הערבי הינה מחאה על המבצע שמובילה מדינת ישראל ברצועת עזה. היא באה על רקע 'המתקפה על הפלסטינים בירושלים, בשייח ג'ראח ובמסגד אל-אקצא', וכן במחאה על 'המתקפה על הציבור הערבי בכלל ובערים מעורבות בפרט'".
עוד כתב גנץ: "התבלבלתם בחברת סלקום בין אוהב לאוייב, שכחתם מיהו הצד הטוב ומיהו הצד הרע. עם צמד המילים 'דו-קיום' אתם מטשטשים את העובדה כי מחבלים ופורעים ערבים קמים בימים אלה על העם היהודי. מדובר באבדן עשתונות ערכי שאני רואה חובה להתנער מהשתייכות אליו".
גם ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, הודיע על ביטול אלף מנויים. "אנחנו לא מעוניינים להיות מנויים בחברת סלולר ישראלית ששכחה לאיזה צד של המתרס היא שייכת", אמר דגן. "בשעת מלחמה, החברה מתבלבלת ומחליטה לגנות 'קיצוניים בשני הצדדים' - על איזה קיצוניים היא מדברת? על משפחות בלוד, על ילדים שלא יכולים לישון בלילה כי פורעים ערבים שורפים בתים יהודיים ובתי כנסת? על ילדים בדרום, שלא ישנים כבר מעל שבוע כי מישהו מנסה לגדוע את חייהם יום יום? אין שני צדדים למתרס. יש כאן מדינה במלחמה ומי שלא מזדהה עם המדינה הוא לא חלק ממנה".
במועצה האזורית גוש עציון הצטרפו: "נצא למכרז חדש לאספקת שירותי תקשורת במקום סלקום, פעלו בחוסר רגישות. מחבלים במשק מבפנים". ראש המועצה, שלמה נאמן, מסר כי "לא מתקבל על הדעת, בזמן שאחינו נמצאים במקלטים, חברה ישראלית מחליטה להצטרף ליום הזעם הערבי".
מנכ"ל רשת תנועות הנוער בני עקיבא, אלחנן גלט, הודיע אף הוא על התנתקות גורפת של הארגון מהחברה: "למרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא מאות מנויי סלולר ברשת סלקום. כגוף חינוכי ציוני ולאומי איננו יכולים לקבל את ההזדהות של החברה ועובדיה עם שביתת ערביי ישראל ותומכי הטרור. לכן הרשת פתחה בהליך להחלפת שירותי החברה בחברה אחרת שבתקווה תהיה יותר ציונית וערכית".
בנוסף לניתוקים המאורגנים, באתר "נתק אותי" מדווחים על "מטח" ניתוקים מהשירותים של חברת סלקום ברחבי הארץ. על פי נתוני האתר, שמספק שירותי ניתוק מהירים למנויים בחברות שונות, בשעות האחרונות חלה עלייה של מאות אחוזים בבקשות לניתוק מחברת סלקום משירותי הסלולר, הטלוויזיה והאינטרנט. בשלוש השעות האחרונות בלבד התקבלו 180 בקשות לניתוקים - כמות שמתקבלת בחודש שלם.
סלקום בתגובה: "העיתוי היה שגוי"
בתגובה להתנתקויות חברת סלקום התנצלה על העיתוי של השביתה והבהירה כי אין קשר בין המחאה של עובדי החברה לבין השביתה בחברה הערבית. עם זאת סלקום גם האשימה את מפיצי הכרזה כמי ש"מחפש להלהיט את הרוחות".
"סלקום היא חברה ישראלית שמשרתת את כלל תושבי המדינה בעתות רגיעה ועל אחת כמה וכמה בעתות חירום, כמו הימים הקשים שבהם אנו נמצאים", מסרה החברה. "בסלקום יש עובדים מכל הדתות והאמונות, אשר עובדים יחד, כתף אל כתף, גם בימים האלה. חלקם חוששים ומסכנים את עצמם ברגעים אלה ממש בכדי לתת שירות באזורים מסוימים. אנו מחזקים את ידי חיילי ומפקדי צה"ל ומערכת הביטחון, תומכים ומחזקים את כלל תושבי המדינה ובעיקר את תושבי הדרום, שנמצאים תחת מתקפת טילים אכזרית ומתועבת.
"ההתכנסות היום היתה בקריאה לדו קיום וחיים משותפים ובאה מהמקום של עובדים שחיים ועובדים יחד. מובן מאליו כי אין ולא היה כל קשר או הזדהות עם השביתה של ועדת המעקב במגזר הערבי. בדיעבד, העיתוי היה שגוי והוא זה שאיפשר למי שמחפש להלהיט רוחות, ליצור קשר שלא קיים בין שני הדברים. נמשיך לפעול, לשרת ולחזק את צה"ל ואת כלל תושבי המדינה בימים קשים אלה ולפעול לדו קיום ולעבודה משותפת של יהודים וערבים בסלקום".