בעולם שעומד בפתחו של אסון אקולוגי, התחממות גלובלית ומחסור במזון, הפתרונות היצירתיים של עולם הפוד-טק הם למעשה העתיד של כולנו. מה הם הפיתוחים המתקדמים ביותר ומתי אנחנו עתידים לראות אותם על המדפים? פגשנו את האנשים שעומדים מאחורי החברות המובילות בתחום.

מזון העתיד (צילום: n12)
החברה שתבטיח - מיץ טבעי וטעים עם סוכר מופחת|צילום: n12

חברת הסטארט אפ הישראלי "JUICE BETTER", מבטיחה מיצים טבעיים עם פחות סוכר. בקרוב ניתן יהיה למצוא את המוצרים שלהם על המדף, בעיקר בארצות הברית, אך הם פותחו כאן בארץ, ברחובות. " אנחנו ממירים את המבנה של הסוכר לסוכר אחר ומורידים קצת, לא לגמרי, את המתיקות", מסביר ערן בלצ'ינסקי, מנכ"ל, מייסד ושותף בחברה. כך, הם מפחיתים מהמיצים הטבעיים עד 80 אחוזי סוכר טבעי.

הפיתוחים החדישים לא פוסחים על תחום החלבון האלטרנטיבי, שמציע לא רק בשר מתורבת אלא גם ביצים וחלב. לירון נמרודי, מנכ"לית זירו אג, גילתה לנו את הסוד שמאחורי הפטנט - זירו אג היא למעשה ביצה טבעונית המבוססת על חלבונים מאפונה, חומוס וסויה. "בזירו אג יש חצי מכמות החלבון שיש בביצה, אבל את יכולה לאכול שתיים במקום אחת, כי אין לזה כולסטרול", אמרה. ייצור המוצר חוסך לכדור הארץ  מעל ל-90% במשאבים - כמו מים, אדמה ואנרגיה, וכן הוא מפחית בכ-60 אחוזים את פליטת גזי החממה.

מזון העתיד (צילום: n12)
המעבדות בהן מפתחים את מזון העתיד|צילום: n12

על הרעיון היצירתי לחלבון האלטרנטיבי שמייצרת חברת MAOLAC חשבה מאיה אוטמזגין אשכנזי, המנכ"לית, במהלך חופשת הלידה. "לפני כמעט 4 שנים הפכתי לאימא בפעם הראשונה ובחרתי להניק. ואז נחת לי האסימון - אם אני אצליח להבין מי הם החלבונים, נוכל בעצם לפענח את הכתר של התזונה האנושית". אוטמזגין אשכנזי מתארת את התהליך במסגרתו נילקח חלב אם ראשוני של בקר לטובת ייצור תוסף המזון: "אנחנו מפרידים ומייצרים אבקות שזהות ב-95% לחלבוני חלב אם".

מזון העתיד (צילום: n12)
האם זהו העתיד הקולינרי?|צילום: n12

חברות הסטארט-אפ צמחו בחממת הפוד-טק של חברת שטראוס, שנקראת ה-"KITCHEN". שם, התפתחו ומתפתחות 21 חברות שעשייתן נמצאת בחזית החדשנות של תחום המזון. גיורא בר-דעה, מנכ"ל קבוצת שטראוס, הדגיש את חשיבות היוזמה בעידן הנוכחי: "אין ספק שאנחנו הולכים, ובאזורים מסוימים כבר נמצאים, בתוך אתגרים ענקיים בעולם המזון - אנחנו רוצים להיות חלק מהפיתרון - ולא חלק מהבעיה", סיכם.