"מוכיח שאפשר לעשות כספומט זול יותר": בדיון בוועדת הכלכלה בכנסת, שהתקיים בעקבות תחקיר של תוכנית חיסכון על העמלות הכפולות בכספומטים, התגלה הכספומט הזול במדינה - שנמצא דווקא בכנסת. הכספומט מוצב ליד המזנון - ומסתבר שבניגוד למה שאנו מכירים בחוץ, לכספומט הזה חוקים משלו.
בזמן שרוב הישראלים משלמים בחוץ בכספומט של רשת כספונט, זהה לזה שבכנסת, עמלה של 8-6 שקלים למשיכה, בכנסת העמלה - 3 שקלים בלבד. בנוסף לכך, אם בכל כספומט המגבלה היא עד 500 שקלים, המגבלה בכנסת היא 2,000 שקלים.
בכנסת נערך אתמול דיון בוועדת הכלכלה על העמלות הגבוהות והכפולות, זאת אחרי התחקיר שהתפרסם בתוכנית חיסכון. בדיון השתתף מוסי כץ, מנכ"ל כספונט, שסיפר על אותו הכספומט: "אציין שהמכשיר בכנסת, הכנסת משתתפת בסבסודו ולכן דמי השירות הם יחסית פה נמוכים". בתגובה על הדברים שלו - חברי הכנסת בדיון ויו"ר הוועדה מיכאל ביטון (כחול לבן) הגיבו: "זה חמור מאוד".
"זה חמור מאוד וזה רק מוכיח שאפשר לעשות כספומט זול יותר", אמר יו"ר הוועדה ביטון בריאיון לתוכנית חיסכון. "זה בושה וחרפה שבכנסת ישראל אפשר לשים כספומט בעמלה מוזלת ובגובה משיכה עצום, ולא לשים את זה בכל מקום במדינה. אנחנו לקחנו את התחקיר שלכם והפכנו אותו לדיון ולתוכנית עבודה - דרשנו מהמפקח על הבנקים לעשות בדק בית על איך הוא מאפשר עמלות כפולות".
"נתנו לכספומטים פרטיים להקים מעל 4,000 עמדות, כך שהבנקים מסתפקים רק ב-2,000 עמדות וכך הם מרוויחים רווח נטו", הוסיף ביטון בקשר לתחקיר. "המצב הזה חמור, החברה שמנהלת 67% מהעמדות צריכה להיות מוכרזת כמונופול, היא לא יכולה להחליט על גובה העמלה אם היא שולטת בשוק".
ביטון הסביר שיש 2 אפשרויות במצב הזה. "דבר ראשון ביקשתי משר האוצר להגיע לדיונים, זה חריג אבל הוא יגיע כי הנושאים האלה חשובים גם לו", אמר והוסיף: "דבר שני אנחנו נעשה חוקים, איפה נראה שבנקים סגרו סניפים בלי להתחשב באזרחים, נעשה חוקים שיחזירו את הסמכות לקבוע לוועדת הכלכלה".