ועדת העבודה והרווחה וועדת הכלכלה קיימו היום (שני) דיון ראשון בכנסת בנושא השלכות גל האומיקרון על העסקים בישראל ומדיניות הממשלה לפיצוי וסיוע. יו"ר ועדת הכלכלה, מיכאל ביטון (כחול-לבן), מתח ביקורת חריפה על כך שהממשלה שבה מפלגתו לוקחת חלק טרם החליטה על מתן פיצויים לעסקים שנפגעו בשבועות האחרונים. ביטון אמר כי "הממשלה הקודמת הייתה מעולה בעזרה בקורונה. מה, אתם ברגרסיה? תתעוררו. אנחנו דורשים מענקים. אנחנו דורשים להפיק לקחים מהפעם הקודמת ולייצר דיפרנציאליות בסיוע. אנחנו דורשים מהירות תגובה וביצוע".
נשיא התאחדות המלונות, אבי ניסנקורן, סיפר כי המלונות התרוקנו מאורחים, והזהיר כי "הענף בקריסה. אם לא יהיה סיוע עכשיו - אנחנו לפני גל פיטורים מסיבי". ח"כ נירה שפק (יש עתיד) העירה בסרקסטיות כי היא רצתה לעזור ולנפוש, אך הבינה שהיא "צריכה למכור כליה וכדאי שענף המלונאות יחשוב גם על זה".
יו"ר איגוד שחקני המסך, ריקי בליך, סיפרה כי בדיוק סיימה שיחה עם שחקנית בשם דורית, שהיו לה 20 הצגות ו-19 מתוכן בוטלו. "יש משהו פחות טראגי בלדעת מראש שהמסעדה שלך סגורה מלדעת שיש לך 20 הצגות ופתאום לגלות שיש רק אחת", אמרה.
מנכ"לית ארגון מורי החוגים וההעשרה, צמרת אביבי, אמרה כי "יש כעשרת אלפים מורים ברחבי הארץ ללא פרנסה, ואף אחד לא מדבר עליהם כי זה לא סקסי כמו מסעדות". מנכ"ל איגוד המסעדות, שי ברמן, התייחס לטענות שעלו כי המסעדות מלאות בסועדים, ואמר כי הענף סובל מירידה דרסטית של 50% בעבודה, בין היתר בגלל המחסור בעובדים שנמצאים בבידוד. הוא הוסיף כי "אי אפשר לקחת מה שקורה ב-15-10 המסעדות הטרנדיות ולהשליך מזה על הנעשה בכל הענף".
רן קיוויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה, אמר כי "אנחנו רואים מתחילת החודש ירידה משמעותית בפעילות של העסקים. אולמות האירועים, כנסים, הופעות, אטרקציות, מועדונים, מסעדות – כולם נפגעים וחלק סגרו. לשרת הכלכלה יש הבנה עם שר האוצר כי יהיה מנגנון של פיצוי".
נשיא התאחדות התעשיינים, רון תומר, טען כי בחודש הקרוב המעסיקים הולכים לאבד בין 5 ל-7 מיליון ימי עבודה בגלל בידודים, וציין כי במהלך הדיון הגישה ההתאחדות עתירה לבג"ץ להפסיק להגדיר כחולים מאומתים ללא תסמינים.
יו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ אפרת רייטן-מרום (העבודה) סיכמה ואמרה כי ברור שלא רק ענף התיירות נפגע. היא הפצירה בנציגי הממשלה "לפצות את מי שנפגע. אסור להשאיר אף אחד מאחור ללא מענה". הוועדה המשותפת החליטה על קיום דיון נוסף, ודרשה מהאוצר להציג בפניה בתוך 10 ימים תוכנית פעולה להתמודדות עם נזקי האומיקרון למשק.