בדרך ל-180 אלף עובדים חדשים בהייטק הישראלי: שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן שיגרה הבוקר (שלישי) הנחיית מדיניות לרשות החדשנות שעיקרה קביעת יעדים קפדניים להגדלה משמעותית של הייצוג של החרדים, הערבים, נשים, ג'וניורים ופריפריה ישראלית בהייטק.
מדובר בפעם הראשונה, שהממשלה מציבה יעדים מספריים משמעותיים להכנסת אוכלוסיות בתת ייצוג ומציבה מפת דרכים ברורה להתמודדות עם משבר כוח האדם. היעדים בין 2022-2023 יקראו "יעדי ביניים" שיוטלו על רשות החדשנות, אשר תגדיל במאות אחוזים את ההכשרות להייטק שביצעה עד היום.
יעדי הביניים
בשנים 2022-2023 יתווספו 24 אלף עובדים להייטק הישראלי על ידי תוכניות שיופעלו על ידי רשות החדשנות.
התכניות תהינה חייבות לעמוד ביעדים הבאים:
- 45% נשים מתוך תוספת השכירים בהייטק.
- תוספת של 4,500 עובדים לפחות מקרב החברה הערבית.
- תוספת של 2,800 עובדים לפחות מהקרב החברה החרדית.
- תוספת של 3,000 עובדים לפחות שיחזרו מחו"ל על ידי השבת ישראלים מחו"ל, הכנסת מומחים זרים ושילוב עולים וזכאי חוק השבות.
- לפחות 30% מהפריפריה הישראלית.
יעדי הביניים מהווים חלק מתוכנית סדורה, שמטרתה שעד שנת 2026, יתווספו 180 אלף עובדים לענף ההייטק (גידול של 50% מכמות העובדים היום, שנאמד בכ-360 אלף). בנוסף, היעד הוא הכפלת כמות החרדים העובדים בענף ההייטק ושילוש מספר העובדים בהייטק מקרב החברה הערבית.
"שלא יווצרו כאן שתי מדינות"
מדובר בצעד נוסף, מתוך מגוון צעדים שביצעה שרת החדשנות מאז כניסתה לתפקיד, בין היתר, פישוט הליך הויזות למומחים, הטבות מס להייטקסטים שיחזרו ארצה, תכנית אימפקט לחברה הערבית שמובילה השרה ותוקצבה לחמש השנים הקרובות והקמת צוות בראשות סגן נשיא אינטל לקביעת יעדים ארוכי טווח לפתרון משבר כוח האדם. התוכנית שמבוססת על עבודה כלכלית מקיפה שבוצעה בחודשים האחרונים על ידי משרד החדשנות, בהובלת מנכ"לית משרד החדשנות, המשנה למנכ"ל, חברת טאסק ובשיתוף רשות החדשנות. למדיניות שתי מטרות מרכזיות, להתמודד עם משבר כוח האדם בהייטק, תוך מתן דגש על הכנסת אוכלוסיות נוספות להייטק.
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן: "אני רואה חשיבות גדולה בשילוב אוכלסיות המצויות בתת ייצוג בתעשיית ההייטק כיום, נשים, חרדים, החברה הערבית ושילוב ישראלים מהפריפריה הגאוגרפית של ישראל בתעשייה. חובה עלינו לוודא כי הצלחתו של ההייטק בישראל לא תשמש גורם מפלג בחברה הישראלית. אלא להיפך, הזדמנות לצמצום פערים חברתיים בישראל. שלא יווצרו כאן שתי מדינות.
"עלינו לפעול ולתקן את הכשלים המתקיימים כיום לפיהם - בעוד שאחוז הנשים המתחילות שנה א׳ באקדמיה במקצועות ההייטק עלה בעשור האחרון מ23% ל-30%, אין לגידול זה ביטוי מספק בתעשייה. שכן בשמונה השנים האחרונות, אין גידול של ממש במספר הנשים. עלינו לשנות את השיעור הנמוך במיוחד של חרדים ונציגי החברה הערבית שבתחתית הייצוג בענף. לבסוף, עלינו לשנות את המשוואה לפיה הסיכוי של ילד/ה או נער/ה ישראליים להשתלב בתעשיית ההייטק הישראלית נמוך משמעותית אם גדל בפריפריה. התכנית שאני מובילה עושה בדיוק את זה".