חלום שמתגשם: בישראל יחל בקרוב פיילוט של פרויקט ייחודי התופס תאוצה ברחבי העולם - קיצור שבוע העבודה ל-4 ימים בלבד. אחרי מחקרים רבים ותוצאות חיוביות בלתי נתפסות, מה הסיכוי שתתרחש מהפכה בשוק העבודה הישראלי, וכיצד זה יקרה?
הכל התחיל מחברה בניו זילנד, שמנתה אי אז ב-2018 200 עובדים. מנכ"ל החברה אנדרו בארנס (כיום מייסד התנועה העולמית לקיצור שבוע העבודה) קרא מאמר לפיו עובדים פרודוקטיביים שעתיים בלבד בכל יום. בארנס החליט לעשות ניסוי, ולקצר את את שבוע העבודה ל-4 ימים בלבד על מנת להעצים את הפרודקטיביות בשאר הימים. ההחלטה הזו שינתה לחלוטין את פני החברה - שגודלה כיום כפול ומוכפל, והיא מספר אחת בתחום בניו זילנד.
מאז הצטרפו עוד עשרות ארגונים בניוזילנד, אוסטרליה, אנגליה, סקוטלנד וארה"ב לפיילוט ודיווחו על תוצאות מצוינות - עלייה בפרודקטיביות ובשאר המדדים וגם יכולת שימור וגיוס עובדים משופרת. כעת, לראשונה, נבחנת האפשרות לפתוח פיילוט דומה גם בישראל.
"קראתי על המהלך של בארנס, ראיתי שיש פה תפיסת עולם מאוד נכונה - והחלטתי לנסות את זה על עצמי", סיפרה ל-N12 מלי אלקובי, מייעצת לארגונים בתחום של איזון בין עבודה לחיים פרטיים, שיזמה את הבאת הפרויקט לארץ. "אני עסק של אדם אחד, אז ניסיתי לבד - וסיימתי עם 50% יותר בהכנסות שלי. אני בחרתי לקחת את יום ראשון כ"יום הכנה" - הכנת חומרים לסדנאות ושיתופי פעולה. בימים שני עד רביעי אני עובדת כרגיל, וחמישי עד שבת חופש מוחלט. וזה ממש עובד, זה מוכח. זה מודל שיכול לעבוד בצורה יוצאת מן הכלל".
להמשיך לעמוד ביעדים - תוך איזון בריא בין בית לעבודה
"הכול זה תחת אותו הרעיון שהמציא בארנס - 100 80 100 - אתה מקבל 100% משכורת, אתה עובד 80% משרה ואתה נותן תפוקה של 100%. כשעושים את השינוי ככה, תחת הכותרת הזו אז זה ברור לכל אחד מהעובדים שהוא צריך להמשיך לעמוד ביעדים, יום החופש לא מוריד אותם", מסבירה אלקובי. "ויש המון יתרונות - אנשים מבזבזים פחות זמן כשיש להם פחות שעות, הם פחות גולשים באינטרנט ופחות יוצאים להפסקות ארוכות. בנוסף, מצאו כי יש ירידה משמעותית בלקיחת ימי מחלה - 60% פחות ימי מחלה נלקחו במהלך הפיילוט. זה מאוד הגיוני, כי אם אני נעדרת מהעבודה עוד יום נוסף בכל שבוע גם ככה אין לי סיבה להבריז, ובנוסף אנשים פחות חולים כי יש להם פחות סטרס. הדבר האחרון הוא התחום של גיוס ושימור עובדים - זה קלף מנצח, העסק אוטומטית הופך להיות מאוד בולט לעומת המתחרים. תנאים כאלו אתה לא רוצה לעזוב".
בינתיים בישראל, הסטארטאפ ניישן, ישנם חששות וספקות רבים לגבי המהלך. דווקא בגלל שמדובר באומת הייטק, החברות המובילות חוששות שפרויקט כזה יפגע בתוצאות. גם לפיילוט שאמור להתחיל באוקטובר בישראל - עדיין אין מספיק נרשמים. במסגרת הפיילוט כל עסק משלם כמה אלפי שקלים (תלוי בגודל החברה) ובתמורה מקבל סדנאות ומנטורים מטעם הארגון המוביל את המהלך, ליווי של חוקרים הבודקים את השינויים במדדי החברה, ורשת תמיכה של עסקים אחרים שהצטרפו לפיילוט.
"זה פרדוקס - אנחנו כל כך חדשניים שאנחנו פוחדים שזה יפגע בחדשנות", צוחקת אלקובי. "וזה מדהים כי ישראל מקום רביעי מהסוף יחסית לעולם בכמות שעות העבודה בארץ, אבל מצד שני אנחנו מקום 27 מתוך 36 בנושא הפרודוקטיביות - אנחנו מייצרים הרבה פחות ממה שהיה אפשר".
החברה הישראלית שכבר אימצה את הרעיון
בארץ עדיין אין חברה שהטמיעה את הפיילוט, אבל כן יש אחרת שהעיזה לתת צ'אנס למהלך דומה. חברת פורטר, אשר נוסדה בשנת 2013 על ידי לירון דמרי ומיכאל רייטבלט ומתמחה במניעת הונאות סחר מקוון, החליטו כבר לפני שנתיים להתחיל בפיילוט קצת אחר - ולהוריד יום עבודה אחד פעם בשבועיים. גם להם היו חששות רבים בדומה לעסקים אחרים.
"היו חששות בעיקר מפגיעה בפרודקטיביות", מספר נעם ואקרט, דירקטור ה-HR בפורטר. "הרי הורדנו יום עבודה לכל העובדים, ולא ידענו איך זה ישפיע. בסופו של דבר זה יותר מהצליח - קשה לדעת ספציפית על מדד הפרודקטיביות כי גדלנו כמעט פי שניים מאז שהתחלנו ומורכב לבודד אותו, אבל באופן כללי בכל מדד שהוא, החברה שלנו יותר מצליחה מאז שהתחלנו עם המהלך הזה".
איך זה התחיל?
"ביוני 2020, בין הגל הראשון לשני זיהינו כל מיני אלמנטים של שחיקה בקרב העובדים וחשבנו מה אפשר לעשות. בארצות הברית מאוד מקובל בקיץ לעבוד בימי שישי רק חצי יום במקום יום מלא, וחשבנו איך לעשות 'גיור' למהלך. יום שישי לא רלוונטי אצלנו, אז אמרנו שנלך על יום ראשון, ובאופן מלא. רצינו לתת לעובדים יום שהם ישקיעו בעצמם. במנותק מסוף השבוע, שאז אתה עם המשפחה ובאירועים - יום שיהיה רק להם. יצאנו לפיילוט ובהתחלה אמרנו שזה יהיה רק לתקופת הקיץ, אבל ראינו כי טוב".
מאז, פורטר לא הסתכלו אחורה - וכמו חברות רבות אחרות, המהלך השפיע באופן חיובי על כל פן בחברה. "העובדים נותנים פידבק מדהים על הדבר הזה עוד מההתחלה. ביוני 2021 הייתה ישיבת הנהלה כדי להפוך את זה סופית למשהו קבוע, וזו הייתה הישיבה הכי קצרה שהייתי בה בחיים", צוחק ואקרט. "באתי מוכן עם נתונים ומחקרים והכל, אבל לא הייתי צריך כלום - כולם אישרו את זה פה אחד. אנחנו בפורטר מאמינים בבניית תהליכים לטווח הארוך - ולתת במצטבר עוד 26 ימי חופש לכל עובד עוזר לי לשמור עליו ולהפוך את העבודה שלנו לטובה יותר".
על אף ההצלחה שנרשמה בכל העולם - עדיין מדובר במהלך התחלתי, והמארגנים מתקשים לשכנע חברות נוספות לנסות את הפיילוט. "אני יכולה לחלוטין להבין את החששות, אבל אי אפשר להתקדם בחיים בלי לקחת סיכונים", אומרת אלקובי. "במצב שלנו כיום בישראל עולם העבודה הולך למקומות לא טובים. זה נהדר שיש מוסר עבודה וששני ההורים עובדים, אבל עם כל הדרישות מצד עסקים בסוף הרבה מאוד אנשים נותנים את הילדים למסגרות ולבייביסיטר. זה מחיר גבוה מאוד שבסופו של דבר גם יביא למחיר חברתי, וצריך לשאוף לדרך אחרת".
לעסקים שביניכם, כאן תוכלו להירשם לפיילוט הראשון שיחל בישראל באוקטובר.