"אני מסתכלת בעיניים שלכם ומתנצלת שאכזבנו אתכם, מצטערת על כל עוגמת הנפש שאתם עוברים בגללנו", כך אמרה היום (חמישי) יו"ר קבוצת שטראוס, עופרה שטראוס, בהתייחסות ראשונה לגילוי חיידק הסלמונלה במוצרי החברה. מנכ"ל הקבוצה גיורא בר-דעה סיפר: "אלו ימים שמקבלים בהם החלטות לא פשוטות באי-ודאות, אנו מודעים לכך שיש את היום למוחרת ורוצים לשמור על האמון".
סיקור משבר הסלמונלה ב-N12:
• תו התקן של מפעל שטראוס בנוף הגליל הוקפא
• הנזקים של שטראוס - ומה עם הפיצויים והתביעות שבדרך?
• שטראוס מודיעה: מרחיבים את הריקול לכל מוצרי מפעל הממתקים
"שטראוס קיימת 80 שנה ועלית 60 שנה", הזכירה יו"ר הקבוצה במסיבת עיתונאים שנערכה במטה החברה בפתח תקווה בהשתתפות בכירי הקבוצה. "ההצלחה היא בגלל האנשים, המצוינות והאיכות שהם הבסיס לכל מה שאנחנו עושים. חלקכם שמע את אבי מיכאל ז"ל שמדבר על טיב המוצרים - אנחנו נמכור רק מוצרים שיאכילו את הילדים שלנו".
שטראוס המשיכה: "על בטיחות המזון לא מתפשרים. ההחלטה היא בעלת משמעויות כבדות כלכלית וכספית. אירוע כזה לא עברנו מעולם, זה הריקול הגדול ביותר שהיה לנו. נפתח את שערי המפעל רק שנעמוד בסטנדרטים המאוד גבוהים שנעמיד לעצמנו". לדבריה, כיו"ר החברה ב-22 השנים האחרונות היא שותפה לכל ההחלטות שנעשו בשבוע האחרון מטעם החברה, וציינה ש"כולם עובדים בשבוע האחרון ימים כלילות במשמרות ובמטה הקבוצה".
מנכ"ל שטראוס-ישראל: "זיהינו יונים במפעל"
מנכ"ל הקבוצה גיורא בר-דעה סיפר על הקושי בלראות את המפעל מושבת מפעילות. "בנימה אישית, להיות בבוקר במפעל שומם, המכונות לא עובדות והמדפים ריקים - זה קשה מאד", שיתף. "צריך להבין כמה זה חשוב לנו מהעובד במפעל למטה".
לדבריו, בהנהלת החברה החליטו על מספר עקרונות בניהול האירוע: אפס פשרות מבחינה בריאותית, שמירה על שקיפות, שמירה על רציפות עסקית ולבחון את הכשלים של החברה כדי לבדוק מה נעשה בצורה לא נכונה.
מנכ"ל החברה בישראל, אייל דרור, סיפר על ליקויים נוספים שהתגלו ושהחברה חשפה בפני משרד הבריאות, אך הבהיר כי הוא לא יודע אם יש קשר בין המקרים לריקול המוצרים. "בשבועות שלפני הגילוי הראשון עשינו שיפוץ במפעל שלא התנהל לפי הנהלים ואולי זה סיכון שהשפיע", הודה דרור. "היו כמה ימים שזוהו יונים במפעל. זה לא אמור לקרות וזה קרה לא לפי הנהלים".
בכירי משרד הבריאות סיירו במפעל בנוף הגליל: "נמצאו כשלים בתהליכים"
מנכ"ל משרד הבריאות נחמן אש וראש שירותי בריאות הציבור ד"ר אלרעי-פרייס סיירו הבוקר במפעל שטראוס בנוף הגליל כדי לעקוב אחר הטיפול בכשלים שהובילו לזיהום הסלמונלה במוצרי החברה. פרופ' אש אמר כי תו התקן של המפעל הוקפא ל-3 חודשים, והוא יוחזר רק לאחר שיוודאו שכל הלקחים הופקו.
פרופ' אש הבהיר כי זוהה גידול בדיווחים על סלמונלה, אך לא בטוח שניתן לקשור אותם בהכרח לנושא. ד"ר שרון אלרעי-פרייס אמרה מחוץ למפעל: "נמצאו כשלים בתהליכים. המפעל מבין את זה ועושה תהליך של הפקת לקחים. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה כדי לדאוג שהמפעל יחזור כמה שיותר מהר לפעילות".
החשש לסלמונלה במוצרי החברה הובא לידיעת הציבור ביום שני. שטראוס הודיעה אז כי בבדיקות שגרתיות במפעל השוקולד של עלית, נמצאו כמה דגימות של חיידק הסלמונלה בפס הייצור ובשוקולד המשמש כחומר הגלם למוצרים שונים. בשל כך הודיעה שטראוס על ריקול ענק למוצרים רבים, וביניהם: שוקולד פרה, חטיפי פסק זמן, טעמי, עדשים, מגנום וטילונים.
אתמול שטראוס הודיעה על הרחבת הריקול לכל המוצרים ממפעל השוקולד שבו אותר לראשונה החיידק, בעקבות בדיקות שהעלו חשד לסלמונלה בשני מוצרי שוקולד מתוך כ-270 דגימות. הריקול שהוחלט הוא על מוצרי שוקולד עלית, עוגות עלית, ופלות עלית, חטיפי דגנים אנרג'י, פריכיות מצופות שוקולד אנרג'י, המסטיקים וסוכריות הטופי - מכל תאריכי התפוגה.
"לנוכח תוצאות אלו, החליטה הנהלת החברה לנהוג באחריות מלאה ולא לקחת כל סיכון, גם אם הוא נמוך, ולהסיר את כל מוצרי המפעל מהמדפים", נמסר מהחברה.