האינפלציה בבריטניה מגיעה לשיא של 40 שנה: קצב עליית המחירים במדינה עלה באפריל ל-9% בשנה, כך פורסם הבוקר (רביעי). עליית המחירים מורכבת בעיקרה מהתייקרות הדלק, האנרגיה והמזון, שנגרמים בין השאר מהמלחמה באוקראינה. רגע לפני פרסום המדד, פורסם אמש סקר ענק בכלי התקשורת בממלכה, שמראה עד כמה משפיעות עליות המחירים על הבריטים – 1 מתוך 4 מוותר על ארוחה.
חשבונות החשמל והגז של האזרחים הבריטים קפצו בשנה האחרונה באופן חסר תקדים, והם אחראיים ל-3/4 מעליית המחירים הכללית באפריל, כך לפי הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה בבריטניה. בחודש שעבר פג מחיר המקסימום שקבעה הממשלה לספקי האנרגיה והמחירים זינקו: משק בית ממוצע משלם כעת 1,971 פאונד (כמעט 8,200 שקל) בשנה על חשמל וגז.
במדד המחירים שפורסם נמדדו גם עליות מחירים של מזון ותחבורה. בתפריטי המסעדות ובתי הקפה עלו המחירים של כל הפריטים, זאת לאחר שהמע"מ קפץ בחזרה ל-20% אחרי שהופחת ל-12.5% בשביל לסייע לעסקים להתאושש מהמגפה.
הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה העריכה כי רמת האינפלציה שאליה הגיעה בריטניה כעת היא הגבוהה ביותר מאז מרץ 1982, אז נאמדה ב-9.1%. בנק אנגליה, הבנק המרכזי בממלכה, הזהיר כי האינפלציה הגבוהה, שצפויה להגיע ל-10% בהמשך השנה, עלולה להוביל את המדינה למיתון.
קצב עליית המשכורות בבריטניה לא מצליח להדביק את האינפלציה ואזרחים אנגליה כבר מרגישים את חומרת המצב בכיסם. במסגרת מחקר שפורסם אתמול ב"סקיי ניוז" נשאלו מעל 2,000 בריטים על הרגלי הצריכה שלהם, וממנו עלה כי 1 מתוך 4 בריטים מוותר על ארוחה בצל מחירי המזון המאמירים.
יותר מ-4 מתוך 5 אנשים בממלכה המאוחדת מודאגים מעליית המחירים ומהיכולת שלהם לממן מוצרים בסיסיים כמו מזון ואנרגיה בחודשים הבאים. 89% מהנשאלים אמרו שהם מודאגים מההשפעה של יוקר המחיה על המדינה כולה.