בימים האחרונים האבוקדו חזר למדפים, אך מי שחיכה לשובו של הפרי הירוק עלול להתאכזב. מלבד המחיר הגבוה, שיכול להגיע גם ל-40 שקל לקילו, התעוררה בעיה נוספת – אבוקדו שלעולם לא מבשיל. בבדיקה מיוחדת שעשו במועצת הפירות והירקות התגלה כמויות של אבוקדו שאינו מכיל את כמות השומן הנדרשת, ולכן לא יבשיל.
בימים אלו קוטפים את האבוקדו הראשונים לעונה, מסוג גליל. בהתאם לפתיחת העונה, המחיר גבוה ונע בין 20 ל-40 שקל לקילו. לקראת חודש אוקטובר הקטיף יהיה מסיבי יותר, במיוחד לקראת החורף – והמחירים צפויים לרדת בהתאם.
אך צרכנים רבים התלוננו שהאבוקדו שרכשו לא הבשיל, אלא השחיר. בבדיקה מיוחדת שעשו במועצת הפירות והירקות קנו אבוקדו ממגוון רשתות שיווק ושווקים ובדקו במעבדה האם כמות השמן שיש באבוקדו מספקת על מנת שיבשיל. במעבדה גילו כמויות של אבוקדו שאינו מכיל את השומן הנדרש, ונקטף כי חקלאים מסוימים רצו לקחת חלק בחגיגת המחירים הגבוהים.
"אבוקדו נדרש לבדיקות חומר יבש לפני קטיף, במטע", מסבירה אורנה סנדל, מנהלת איכות וסטנדרטים במועצת הצמחים. "כשהפרי ממותג אתם יכולים להיות בטוחים שהפרי עבר את אותן בדיקות והפרי שתקנו יגיע לבית שלכם ויתרכך כעבור כמה ימים. חשוב לחפש פרי ממותג, אני יודעת שלא כל הפרי ממותג. אבל הגיע הזמן שחוק סימון תוצרת חקלאית יעבור ויהיו לנו את כל הפרטים של הפרי שאנחנו רוכשים על המדפים".
בכתבה הוצג המוצר "נשנושי אבוקדו" של חברת מור בריאות בע"מ - לחברה הנ"ל אין קשר לנאמר בכתבה