עיניהם של האירופאים יופנו בסוף השבוע אל תחזית מזג האוויר: בבריטניה צופים סופות שלגים, קרח וטמפרטורות שיצנחו גם למינוס 10 מעלות באזורים מסוימים ובמדינות הנורדיות מתכוננים לימים של קרה עם טמפרטורות שיחוגו סביב ה-0 מעלות. התחזית הזו הייתה נחשבת קיצונית בכל שנה, אך בשנה הזו, שבה אירופה מתמודדת עם משבר אנרגיה חסר תקדים, היא קודרת במיוחד.
בבריטניה פרסםהמשרד המטאורולוגי מספר אזהרות מזג אוויר חמורות בנוגע לשלגים וקרח בדרכים, והטמפרטורות צפויות ליפול עד למינוס 10 מעלות צלזיוס בנקודות מרוחקות בממלכה. גם במדינות הנורדיות ובמרכז ומזרח היבשת הטמפרטורה צפויה לרדת לנקודת הקיפאון (מעלות) בימים הקרובים.
עם התפתחות המלחמה במזרח אירופה הפכה אספקת האנרגיה ביבשת שברירית. האיחוד נערך בחודשים האחרונים עם אספקת גז טבעי על מנת לצלוח את החורף, לאחר שרוסיה כמעט והפסיקה לייצא גז למדינות התומכות באוקראינה. אך כשבכל כך הרבה בתים יצטרכו להפעיל את החימום במקביל, והתעשייה ממשיכה לצרוך כמויות אנרגיה אדירות, לא בטוח שההכנות יעזרו.
בצרפת התריעו בשבוע שעבר שבשל עבודות תשתית, חלק ניכר מהמתקנים לאנרגיה גרעינית במדינה יושבתו במהלך החורף, מה שיקשה על אספקת אנרגיה רציפה במקביל לחרם הרוסי. בישיבת קבינט העלו שם חשש שיצטרכו לבצע השבתות אקראיות ברשת החשמל בשבועות הקרובים, בעיקר במצבים של קור קיצוני.
בבריטניה הודיעו כי תיתכן "החשכה" בבתים בין ארבע אחר הצוהריים לשבע בערב בימים קרים במיוחד. בממלכה מקווים שיגיעו למצוקה הזו רק בחודש הבא, ומעריכים שאת סוף השבוע הזה יצליחו להעביר עם אספקת הגז שצברו. בגרמניה כבר הפסיקו להאיר ולחמם חלק מכיתות הלימוד בבתי הספר ובאוניברסיטאות, ובפינלנד המליצו לאוכלוסיה להמעיט בלחמם את האוטו בזמן הנסיעה.
אירופה תעמוד בסוף השבוע הקרוב במבחן ראשון - אך הוא לא יהיה האחרון לחורף זה. מאה הימים הקרים ביותר של השנה עוד לפנינו, ומנהיגים בכל היבשת מנסים להבין איך יצליחו לאפשר לתושבים לחמם את בתיהם מבלי להפסיק את הפעילות התעשייתית, דבר שעלול לשלוח את היבשת למשבר כלכלי חמור עוד יותר מזה שהיא נמצאת בו.